Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

SMD LED

SMD LED

SMD staat voor ‘Surface Mounted Device’ en verwijst naar een type LED. Er zijn verschillende varianten op de markt met verschillende kenmerken, zoals helderheid of kijkhoek, dus het is belangrijk om ze correct te kunnen herkennen! SMD’s hebben ook toepassingen in verlichtingsdesign, maar dat kan moeilijk zijn als ze niet goed gelabeld zijn, omdat alle kanten op elkaar lijken, behalve de aansluitdoos waarin de draden zitten die via een printplaat weer in uw armatuur worden aangesloten!

 

LED strip solderen

Om LED strips te solderen, heb je een soldeerbout en wat tin nodig. Om een LED strip van stroom te voorzien, wil je ook de juiste DC connector gebruiken; dit kan onze niet-scheidbare verbinding zijn of voor enkelkleurige strips met hun eigen specifieke connectoren (die misschien maar één draad hebben). Het is handig om plakband bij de hand te hebben omdat het beweging voorkomt tijdens het in elkaar zetten van uw LED’s.

 

LED strip inkorten

Om een ledstrip in te korten, moet u heel voorzichtig zijn en op de juiste plaats knippen. Elke strip heeft aan weerszijden een zwarte lijn met koperen markeringen die aangeven waar u ze veilig met een keukenschaar kunt doorknippen zonder stukjes van de lichtgevende diode (led)-strips te beschadigen. Draag hierbij altijd handschoenen en knip nooit door uw LED-strip als deze aan staat, dit om veiligheidsredenen.

Lumen naar watt

Bij het omrekenen van lumen naar watt maakt het type gloeilamp een verschil. Bij een gloeilamp is dat eenvoudig, omdat één watt gelijk is aan 12 lumenuur. Voor LED-lampen daarentegen hebt u wat extra informatie nodig over kleurtemperatuur en stralingshoek om uw berekeningen goed uit te laten komen – zie onze tabel met waarden hieronder! Onze tabel bevat ook uitsplitsingen van de lichtopbrengst per meter voor verschillende soorten LED’s, waaronder strips (lumen/meter).

https://123ledstrips.nl/verlichting-kiezen/smd-led/