Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

Topfit worden, 5 handige tips!

Het valt niet altijd mee om aan je dagelijkse hoeveelheid te komen en al helemaal niet om echt topfit te zijn. Wil jij graag wat aan de conditie doen, maar lukt het niet zoals je graag wilt? Dan staan hier 5 handige tips voor je, zodat je wel topfit kunt worden! Zonder dat je al te veel tijd of geld kwijt bent.

Trampoline voordelig kopen.

Als je topfit wil worden is het handig dat je in een omgeving bent waar het makkelijk is om te gaan bewegen. Een uitnodigende omgeving. Dat hoeft niet duur te zijn. Je kunt ook een trampoline voordelig kopen. Bij een trampoline voordelig kopen, moet je er wel op letten dat de trampoline op de plek past waar je de trampoline in gedachten hebt.

Andere toestellen

Behalve dat je een trampoline voordelig kopen kunt, is een goedkope hometrainer of roeimachine voor in de woonkamer ook een optie. Bewust in de woonkamer trouwens, want dat is vermoedelijk de plek waar je het meest bent. Dan kun je eventueel fietsen of roeien nog combineren met tv kijken, als bewegen alleen verveelt. Ben je iemand die snel verveeld is? Dan kan het ook helpen om naar muziek of een podcast te luisteren tijdens het bewegen. Doe vooral wat je leuk vindt.

Doe elke dag de boodschappen

Klinkt als niet effectief, maar wel als je de gedachte erachter bekijkt. Als je elke dag boodschappen doet bij een supermarkt die zo’n 15 minuten lopen van je huis is, dan heb je elke dag toch weer een half uur gewandeld. Daarnaast kan het zomaar eens geld opleveren: je kunt elke dag kijken naar goede aanbiedingen in de supermarkt.

Maak van sport een gewoonte

Het makkelijkste is om elke ochtend of avond standaard jezelf te beloven om minimaal 5 minuten sportoefeningen te doen. Dat hoeft niet met een trainingstoestel, dat kan ook heel simpel met een YouTube filmpje met oefeningen. Op deze manier kun je het sporten langzaam opbouwen met 2 of 3 dagen in de week minimaal 30 minuten sporten.