Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

Digitale formulieren maken

Wanneer je je bedrijf aan het optimaliseren bent dan heb je misschien nog niet gedacht aan digitale formulieren. Of misschien wel. Digitale formulieren maken kan gemakkelijk zijn om de processen binnen je bedrijf te versnellen. Zo worden processen efficiënter en bovendien zijn ze vaak foutloos. Waar eerst iemand nog handmatig alles moest vaststellen, gaat dat nu volledig en automatisch digitaal. Zo heb jij snel alles op een rijtje staan en dat zonder fouten. Bovendien kost het iemand van je personeel ook niet meer zoveel tijd. Dat is win-win.

 

Hoe werkt het?

Het beste kun je digitale formulieren maken met een software hiervoor. Een software die je zou kunnen gebruiken is LeanForms. Deze software is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Je hoeft hiervoor maar minimaal verstand te hebben van computers. In vijf stappen heb jij al digitale formulieren gemaakt. Dat gaat heel makkelijk. De eerste stap is nadenken. Bedenk wat er in de formulieren moet komen te staan. Dit is de basis voor je formulier. De tweede stap is bouwen. Maak het formulier en verleen dan de rechten erbij aan de juiste mensen. De derde stap is rapport. Maak sjablonen zelf of stel de huidige sjablonen in. Zo kun je makkelijk analyses maken. De een na laatste stap is test. Test de formulieren even uit voordat je ze activeert. De laatste stap is de formulieren daadwerkelijk activeren en daarna ook gebruiken.

 

Waarom? Maar waarom dan de formulieren? Zoals net al eens gezegd zorgt het gebruiken van formulieren voor enorme tijdswinst, doordat niet iemand eraan hoeft te zitten. Daarnaast is er een hogere kwaliteit van informatievoorziening. Doordat alle informatie centraal beschikbaar is, maken medewerkers minder fouten. Het systeem is bovendien altijd helemaal up to date. Als laatste kun je zeer eenvoudig rapportages maken. Grafieken en tabellen maken gaat bijna automatisch. Zo heb je altijd de realtime cijfers bij de hand.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/