Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

Op correcte wijze alle voedingsstoffen binnenkrijgen

Het is handig en fijn om bij te houden welke voedingsstoffen je precies binnenkrijgt dagelijks. Dit kan middels een schema waarin bepaald is wat je mag eten en hoeveel. Zeker als je voornemens bent om af te vallen of aan te komen is een dergelijk schema voor de voeding efficiënt. Combineer zo’n schema met een sportschema voor het allerbeste resultaat. Schema’s kunnen altijd compleet aangepast worden aan je specifieke situatie met persoonlijke wensen. Het is aan te raden hierbij professionele hulp in te schakelen, maar je kunt ook zelf een voedingsschema maken.

Tips om zelf een voedingsschema te maken

Een voedingsschema maken is uiteraard niet zomaar even gedaan. Je moet rekening houden met wat belangrijke aspecten. Het gaat erom dat het schema dagelijks wordt gebruikt. Allereerst is het dan essentieel dat een schema echt gemaakt is voor jou. Het dient een persoonlijk schema te zijn en niets algemeens. Voor een zo compleet mogelijk beeld en dus schema is het verder belangrijk om eetmomenten, allergieën, trainingen en andere zaken te betrekken. Een voedingsschema is een soort van instrument om je doel te bereiken. Het gaat verder dan enkel het tellen van calorieën. Het is de bedoeling dat je beter leert omgaan met voeding en dat je doorkrijgt wat jouw lichaam nodig heeft en wanneer. Een begeleidende handleiding waarin receptjes op maat staan, zou bijvoorbeeld heel fijn kunnen werken. Bovendien is het goed om een voedingsschema voor de lange termijn te gebruiken. Je kunt dan echt naar je doel toewerken. Korte schema’s waar je een paar weken mee doet zijn dan funest. Vergeet tot slot niet om dagelijks lekker zelf te koken. Je leert hierbij een heleboel en weet exact wat je lichaam binnenkrijgt. Kies voor onbewerkt en vers voedsel!

De beste versie van jezelf worden

Wellicht kost een voedingsschema maken een hoop energie en tijd. Vergeet niet dat je hier het meeste uithaalt. Op die manier leer je immers het meest en krijg je meer inzicht in je voeding en wat je lichaam nodig heeft. Er zijn 4 belangrijke zaken om rekening mee te houden. Bereken ten eerste je voedingsbehoefte. Gebruik hiervoor een calculator online bijvoorbeeld. Daarnaast zijn je eetmomenten bepalend. Die dien je dus in te pannen. Het verdelen van de macro’s speelt ook een rol. Je dient te weten wanneer je koolhydraten binnenkrijgt. De samenstelling van een maaltijd is ook niet geheel onbelangrijk. Kies recepten waar jij van smult. Neem je tijd en stel een uitgebreid en goed schema op.

https://voedingschema.nl/