Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

Waar steigers te gebruiken?

Elk bouw- of onderhoudsproject begint met steigers. Werknemers kunnen materialen dragen, hun werk uitvoeren en het platform verhogen tijdens de bouw, inclusief, maar niet beperkt tot, reparaties en reiniging. Steigers worden gebouwd voordat de bouw begint om de arbeiders te beschermen tijdens onderhoud of constructie. Daarnaast wordt ook de verticale structuur ondersteund.

Risico’s beoordelen

Een gedegen risicoanalyse is de beste manier om te bepalen of steigers nodig zijn. Een persoon met een steigervergunning moet deze beoordeling uitvoeren. Als resultaat van deze beoordeling kunt u bepalen of steigers echt nodig zijn – soms is alleen een basis steiger nodig. In andere gevallen is daarentegen een meer geavanceerde steiger vereist. Bekijk de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden die u in uw pand moet doen. Zijn er moeilijk bereikbare plaatsen? Dan kun je het beste steigers gebruiken. Als je denkt dat het veiliger is om dit te gebruiken dan een ladder of trap, dan kun je er het beste in investeren om de risico’s te verkleinen.

Gebruikt voor dakreparaties

Bij ingrijpende reparaties in de dakgoot of op het dak van een flatgebouw of woonhuis is er altijd een groot risico op arbeidsongevallen. De werkoppervlakken zijn vaak instabiel door losse pannen of slappe daken. Bij dakgoten zijn rolsteigers een ideale keuze omdat ze door het gebouw kunnen worden verplaatst. Het is absoluut noodzakelijk om steigers te installeren om een ​​stabiel oppervlak te bieden voor een veiligere werkomgeving om deze risico’s te verminderen.

Zorgen voor veiligheid

Steigers bieden veiligheid als een van de voordelen. We willen allemaal veilig werken. Er zijn verschillende gevaren bij het werken in de bouwsector. Voor grote bouwprojecten zijn ladders vaak onvoldoende. Het kan gevaarlijk zijn om vanaf een hoogte te werken, dus steigers zoals netten en hekwerken kunnen voorkomen dat bouwers vallen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat sommige werknemers zware gereedschappen en apparatuur moeten dragen terwijl ze verticaal werken. Bovendien kunnen ze los afval opvangen dat van constructieniveaus valt, wat bijdraagt ​​aan een veilige werkomgeving. Risico en gevaar zijn altijd geassocieerd met werken op hoogte. De geleverde steiger platforms stellen bouwers in staat om hun taken op aanzienlijke hoogte veilig en zeker uit te voeren. Steigers beschermen de gezondheid van werknemers en zorgen voor de gezondheid en veiligheid van mensen onder de steiger met veiligheidsvoorzieningen zoals barrière gaas en hekwerk. Deze barrières zorgen voor een veilige werkomgeving door los vuil op te vangen. Een kamersteiger kopen voor uw woningverbeteringsproject is een goed idee.