Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

De verlichting in het magazijn

Wanneer we het hebben over de verlichting in het magazijn of de verlichting in een industriehal noemen we dit magazijnverlichting. Deze verlichting bestaat vaak veelal uit tl-lampen. Wanner je de juiste verlichting in het magazijn hebt of in de industriehal dan creëert dat meer veiligheid op de werkvloer. Bovendien verhoogt het ook nog eens de productiviteit van je werknemers. Wat ook fijn is aan de juiste magazijnverlichting, is dat het tot wel 90% kan besparen op je energierekening. Wil je alles weten over magazijnverlichting? Lees dan verder.

 

Verschil

Je hebt dus de gewone verlichting voor in het magazijn en je hebt de ledverlichting voor in het magazijn. Er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee. Wanneer je een gewone lamp aandoet of in het magazijn dus ook wel een tl-lamp dan gaat 90% van de energie verloren aan het opwarmen van de lamp, in plaats van aan het verlichten. Als je ledverlichting aandoet dan is deze meteen aan en er gaat ook nog eens geen energie verloren. Ledverlichting is hierdoor veel duurzamer en bespaart ook nog eens veel geld op je energierekening.

 

Hoe werkt het?

Licht kan veel werkingen hebben, vooral het concentratievermogen en het uithoudingsvermogen hebben hier alles mee te maken. Verder is het ook belangrijk dat er genoeg daglicht is, licht dat door de zon wordt gemaakt. Als er op in een magazijn onvoldoende licht is dan leidt dat vaak, zonder dat bedrijven dat weten, tot productieverlies. Dat wil je natuurlijk niet. Daarnaast is goed licht ook nog van belang voor de veiligheid. Als er onvoldoende licht is kan dat leiden tot gevaarlijke situaties. Je kan dat allemaal voorkomen door te kiezen voor led verlichting in magazijnen. Je kan met ledverlichting in magazijnen zelf de kleurtemperatuur kiezen, waardoor je zorgt voor een minimale lichtovergang tussen binnen en buiten.

 

Waarom?

Je hebt al redenen kunnen lezen waarom je zou moeten overstappen op led verlichting in magazijnen. Naast de voordelen die medewerkers ervan hebben, heb je er zelf ook een voordeel mee. Het bespaart dus op je energierekening. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat je met deze verlichting in magazijnen nooit in het donker zit, de lampen gaan minstens 100.000 uur mee.

https://firefly.online/magazijn-verlichting/