Patrickstrijards.nl
Image default
Bedrijven

Een elektrische auto aanschaffen

Nu de benzine steeds duurder wordt klinkt een elektrische auto steeds beter. Zeker als je ook beschikt over zonnepanelen is een elektrische auto aanschaffen een ware investering. Een elektrische auto aanschaffen doe je niet zomaar. Je zal onderzoek moeten doen naar de soort auto die je koopt. Maar ook moet je een laadpaal kopen en deze op je eigen perceel installeren. Anders kun je je elektrische auto natuurlijk niet opladen.

 

De auto aanschaffen

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten als je een elektrische auto aanschaft. Dit zijn dingen die bij een benzineauto nooit van pas zijn gekomen. Het kan dus makkelijk zijn om deze te vergeten. Omdat alles draait om elektriciteit is met name de accu van de auto belangrijk. Hoe groter de accu hoe verder je ermee komt. Dit heet de actieradius. Een grote actieradius is voor veel mensen de meest belangrijke factor. Je wilt namelijk liever niet onderweg stoppen om de auto op te laden. Moet je de auto toch onderweg opladen? Dan wil je graag dat de accu snel oplaadt. Ook hier zit per auto veel verschil in. Een auto heeft een maximum laadcapaciteit. Je kunt dan wel bij een snel lader staan, maar als jouw auto maar maximaal 50 kW kan opladen dan heeft een lader van 350 kW niet veel zin. Tot slot wordt nog een klein ding vaak vergeten, namelijk de trekhaak. Niet elke elektrische auto heeft de mogelijkheid tot een trekhaak. Rijd je dus weleens met aanhanger of caravan, dan is dit zeker geen onbelangrijk punt.

 

Laadpaal kopen

Niet alleen de elektrische auto moet je aanschaffen. Ook de laadpaal is een aanschaf waar je je even in moet verdiepen. Zoals hierboven al genoemd kun je kiezen voor een snel lader. Deze paal kan meer kW aan dan een normale paal. Soms moet hiervoor wel een aanpassing in de meterkast worden gemaakt. Dit kan dus duurder uitvallen. Maar ben jij vaak onderweg dan is een snel laadpaal kopen zeker geen overbodige luxe. Ga je een laadpaal kopen, let dan ook goed op of alle laadkabels zijn inbegrepen. Niet elke laadpaal krijgt standaard laadkabels meegeleverd. Niks zo vervelend dan een laadpaal kopen die je niet meteen kunt gebruiken. Je kunt ook een slimme laadpaal kopen die minder energie verbruikt als er al veel energie wordt verbruikt. Maar vooral moet je ook een mooie laadpaal kopen. Zodat je je niet stoort als hij bij je woning wordt geïnstalleerd.

 

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen