Patrickstrijards.nl
Image default
Dienstverlening

Zo los je een stroomstoring op

Een stroomstoring is altijd vervelend om te hebben, er is namelijk geen stroom waar je gebruik van kunt maken. Het is je bijna niet voor je te stellen om in een wereld te leven zonder elektra dus hebben veel mensen ook al moeite wanneer ze last hebben van een stroomstoring. Helaas zijn stroomstoringen ook niet te voorkomen, stroom is namelijk erg onvoorspelbaar. Het is alleen mogelijk om de kans op stroomstoringen zo klein mogelijk te maken. Met de tips hieronder weet je hoe je de kans op stroomstoringen moet verkleinen en wat je moet doen wanneer je last hebt van een stroomstoring.

Hebben de buren stroom?

Wanneer je thuis een stroomstoring denkt te hebben is het handig om bij de buren te gaan kijken of zij stroom hebben, wanneer de buren namelijk wel stromen heb je last van een stroomstoring bij jou thuis. Je kunt dan proberen de storing zelf op te lossen of een elektricien in te schakelen, je bent vaak sneller van je stroomstoring af wanneer je een elektricien inschakelt. Wanneer de buren ook geen stroom hebben kun je er vanuit gaan dat er een storing zit in het buurtnet, je moet dan gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer. Er wordt vervolgens iemand van het netbeheer naar je toe gestuurd. Een storing in het buurtnet kan komen door graafwerkzaamheden, wanneer dit het geval is zit je waarschijnlijk langer zonder stroom. 

De kans op storingen verkleinen

Wanneer de kwaliteit van alle elektra perfect is wordt de kans op kortsluitingen minimaal, naarmate de elektra ouder wordt gaat de kans op kortsluitingen ook vooruit. Je kunt dus het beste je elektra om de zoveel tijd controleren zodat je zeker weet dat de elektra goed is, je hoeft je dan dus geen zorgen te maken dat je zonder elektra komt te zitten.