Patrickstrijards.nl
Image default
Dienstverlening

Alles over het isoleren van je kruipruimte

Onder elke begane grond van een woning zit een kruipruimte waar leidingen doorheen lopen. Leidingen voor bijvoorbeeld gas, water, afvoer en elektriciteit. Deze ruimte is vaak vochtig, waarmee je kans loopt op schimmels, en daarnaast is het onverwarmd. Dit zijn dan ook goede redenen om de kruipruimte te laten isoleren.

Het binnendringen van koude lucht

Aangezien de kruipruimte onverwarmd is, kan er gemakkelijk via de vloer koude lucht het huis binnendringen. Op het moment dat de ruimte onder de woning geïsoleerd is, gaat er minder warmte verloren en hoef je de verwarming minder hoog te zetten. Hierdoor bespaar je maandelijks geld op energiekosten. Nog een reden om de kruipruimte te isoleren is om schimmels te voorkomen. Vocht kan vanuit de kruipruimte omhoog komen via kieren en naden waardoor de kans op schimmel in jouw woning toeneemt. Tot slot zal de vloer minder koud aanvoelen als de kruipruimte geïsoleerd is. In de winter kan je dan gemakkelijk op blote voeten rondlopen zonder dat je hier last van krijgt.

Vochtwerend product

Ga jij jouw kruipruimte isoleren? Bij het isolatiewerk kan gebruikt gemaakt worden van schuimbeton. Dit vloeibare product, wat een mix is van zand, schuim, cement en water, verspreidt zichzelf over de kruipruimte en bereikt makkelijk alle kieren en gaten in de ruimte. Verder wordt het materiaal polystyreen ook veel gebruikt bij het isoleren van kruipruimtes, bovendien wordt het ook veel gebruikt bij het leggen van een broodjesvloer.


Daarnaast zijn er meer voordelen wat het gebruik van schuimbeton met zich meebrengt. Zo is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Niet geheel onbelangrijk: het is vochtwerend en daardoor ook goed bestand tegen schimmels. Tot slot heeft het een lange levensduur, is het recyclebaar en daardoor erg milieuvriendelijk.

Warmtegeleidend materiaal

De beste manier om je woning te isoleren en te besparen op stookkosten is door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton en daarnaast een nieuwe vloer te leggen op de begane grond. Als je wilt kiezen voor een duurzame vloer, dan is een linoleum vloer een goede keuze. Het heeft namelijk een lange levensduur en daarnaast is het een biologisch afbreekbaar product. Dit type vloer is geluiddempend wat harde geluiden kan voorkomen. Het materiaal linoleum is warmtegeleidend. Hierdoor zal het snel de kamertemperatuur opnemen en kan je dit goed gebruiken in combinatie met vloerverwarming.