Patrickstrijards.nl
Image default
Dienstverlening

De verschillende soorten werkzaamheden van een tegelzetter

Tegelen is een vak dat kennis en ervaring vereist om het goed te doen. Een tegelzetter kan verantwoordelijk zijn voor het installeren van keramische, porseleinen, stenen, mozaïek of glazen tegels in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Professionele tegelzetters zijn ook gespecialiseerd in het repareren en overspuiten van tegels, het waterdicht maken en andere aanverwante diensten.

Soorten tegelwerk

Er zijn verschillende soorten tegelwerk waarin een vakman gespecialiseerd kan zijn, zoals vloer- en wandtegels, keramische tegels leggen, mozaïeken en speciale tegels, achterwanden en aanrechten. Bij vloertegels wordt het oppervlak voor de nieuwe vloer voorbereid, het patroon gelegd en de tegels gesneden en dienovereenkomstig gelegd. Wandtegels worden met lijm en voegmiddel aan de wanden bevestigd. Het leggen van keramische tegels vereist nauwkeurige metingen en snijwerk voor een perfecte pasvorm, alsook een nauwkeurige plaatsing van de tegels om de voegen te beperken. Bij mozaïektegels gaat het om ingewikkeld werk waarvoor vaak een professionele tegelzetter nodig is.

Waterdicht maken

Een professionele tegelzetter kan ook helpen met het waterdicht maken van badkamers en andere natte ruimtes. Dit helpt de onderliggende structuur te beschermen tegen waterschade. Het proces omvat de voorbereiding van het oppervlak, het aanbrengen van kit en voegwerk, en vervolgens de reparatie of vervanging van beschadigde tegels.

Opknappen

Het overspuiten van tegels is een veel voorkomende dienst van tegelzetters. Hierbij worden bestaande tegels afgeslepen om een glad oppervlak te creëren, waarna een nieuwe afwerking wordt aangebracht. Dit kan het uiterlijk van oudere tegels en creëren een nieuwe look in huis of bedrijf.

Reparatie van tegels

Tegelreparaties zijn vaak nodig wanneer tegels gebarsten, gebroken, losgeraakt of anderszins beschadigd zijn. Een tegelzetter kan individuele tegels of een heel deel van de tegel vervangen om het uiterlijk van een ruimte te herstellen. Tegelreparatie vereist precisie om ervoor te zorgen dat de ruimte er naadloos en uniform uitziet.