Patrickstrijards.nl
Image default
Dienstverlening

De plantenmuur

Omdat we allemaal instinctief gehecht zijn aan de natuur, zijn plantenmuren behoorlijk populair in de inrichting van huis en evenementen. Maar wat als u geen geboren tuinman bent of gewoon een minder tijdrovende oplossing nodig heeft die past in uw moeilijke schema? Geen paniek – uw remedie zijn de muurplanten. Heeft u er nog niets van gehoord? Hieronder vindt u alles wat u moet weten over deze handgemaakte verticale struiken. Voor een aantal voorbeelden bezoekt u plantenman.nl

 

Geen onderhoud en kosten

In tegenstelling tot hun levende tweeling, hebben de muren van nepplanten niet veel verzorging nodig, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over irrigatie, UV-verlichting, meststoffen, klimatologische omstandigheden of zelfs die hongerige slakken. U snoeit ze niet, want de kunstmatige plantenpanelen groeien niet ongecontroleerd en nemen uw ruimte niet in beslag. De groene panelen zijn dus uiterst kosteneffectief (u hoeft geen tuinman in te huren of geld uit te geven aan onderhoud) en milieuvriendelijk.

 

Kunststof rooster

Door het kunststof roosterframe snijd u de panelen gemakkelijk in elk ontwerp. Met behulp van een handig klik-en-vergrendelingssysteem creëert u een muur van elk gewenst formaat. Het roosterframe is buigbaar, wat betekent dat de matten niet alleen perfect zijn als wandbekleding, magische achtergronden, fotoachtergronden en schuttingaccenten, maar ook als stijltafellopers. Hoewel deze loper van kunstgras bijvoorbeeld al schattig is, zullen de groene matten uw tafelsetting omtoveren in een droomachtige tuin.

 

waar ligt de oorsprong van een plantenmuur

Hoewel het concept van een levende muur pas sinds kort populair is, heeft het een rijke en oude geschiedenis. De hangende tuinen van Babylon dateren uit 600 voor Christus. Het was een van de eerste vermeldingen van een verticale levende muur met een ingebouwd irrigatiesysteem. Deze tuinen moesten een technisch hoogstandje zijn geweest met meerdere rijen bloemen en planten die zich uitstrekten over bakstenen muren. Koning Nebukadnezar II bouwde deze levende muur om zijn vrouw gelukkig te maken nadat ze was verhuisd om met hem te trouwen.