Patrickstrijards.nl
Image default
Beauty en verzorging

Welke haargroeimiddelen bestaan er?

Wanneer je last krijgt van haaruitval, kan je verschillende dingen doen. Veel mensen starten eerst met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Vaak werkt dit echter niet of nauwelijks. Dan wordt vervolgens de keuze gemaakt voor haargroeimiddelen. Maar haargroeimiddelen zijn er ook in alle soorten en maten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan finasteride en minoxidil. Wanneer je dergelijke middelen overweegt, is het verstandig om wel een goede afweging te maken van de voor- en nadelen. Daarnaast bestaan er ook verschillende andere manieren om iets te doen tegen haaruitval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een haartransplantatie of micro haar pigmentatie. Soms kunnen deze verschillende behandelingen ook goed worden gecombineerd.

Wat zijn de meest gebruikte haargroeimiddelen?

Er bestaan talloze haargroeimiddelen. Er bestaan echter maar weinig bewezen haargroeimiddelen. Wanneer je een haargroeimiddel wilt gaan gebruiken, moet je hiervoor eerst naar de huisarts of dermatoloog. Het is sowieso verstandig om eerst even te laten testen wat mogelijk de haaruitval oorzaak is. Vervolgens kan worden bekeken welke haargroeimiddelen mogelijk goed werken bij je. Het meest gebruikte middel is Minoxidil. Dit middel is oorspronkelijk bedoeld tegen een hoge bloeddruk. Het is per toeval ontdekt en bleek haaruitval te kunnen verminderen en haargroei te kunnen stimuleren. Het is in vergelijking met bijvoorbeeld finasteride een haargroeimiddel dat minder bijwerkingen heeft.  Een ander veel gebruikt bewezen haargroeimiddel is finasteride. Dit middel is oorspronkelijk bedoeld tegen prostaatvergroting. Het bleek dat mensen die dit middel voor hun prostaat toegediend kregen, minder last hadden van haaruitval. 

Laat je goed voorlichten

Let op dat haargroeimiddelen soms serieuze bijwerkingen kunnen hebben. Denk hierbij aan een verminderd libido, hoofdpijn en diverse andere zaken. Het is daarom heel belangrijk dat je altijd heel goed nadenkt wat een haargroeimiddel oplevert en wat voor risico’s het met zich meebrengt. Soms is een haartransplantatie wellicht een betere optie. Laat je daarom altijd goed voorlichten, door bijvoorbeeld De Haarstichting, en maak een verstandige afweging in de strijd tegen haaruitval.