Patrickstrijards.nl
Image default
Beauty en verzorging

Mag je puistjes uitknijpen?

Het uitknijpen van puistjes is superaantrekkelijk en kan heel bevredigend werken. Echter wordt dit echt afgeraden wanneer je geen schade wilt oplopen. Door het uitknijpen van puistjes zorg je ervoor dat de huid meer geïrriteerd raakt en kunnen littekens vormen op de plekken van de wondjes. Bovendien zorg je er juist voor dat puistjes sneller terugkomen, doordat je de talg weer terugduwt waardoor deze kan gaan ontsteken. Puistjes verdwijnen meestal vanzelf wel b Op je vingers zitten ontzettend vele bacteriën die tijdens het uitknijpen in de wond terecht kunnen komen. Zelfs wanneer je vlak voor het uitknijpen je handen hebt gewassen. Ook kun je met je nagels nog eens extra verwondingen veroorzaken op de huid. Het uitknijpen van puist lijkt een gemakkelijke oplossing, maar kan de situatie alleen maar verergeren.

Wil je na deze waarschuwingen alsnog je acne of puistjes gaan uitknijpen? Doe dit dan heel voorzichtig en uitermate zorgvuldig. Begin met het grondig wassen van je handen en droog deze af met een schone handdoek. Maak vervolgens de plek de je uit wilt gaan knijpen grondig schoon met alcohol. Om de puist uit te knijpen moet hij een witte kop hebben, dan is hij rijp genoeg. Gebruik liever niet je vinger om de puist uit te knijpen, maar gebruik liever twee wattenstaafjes met een antibacteriële crème erop. Ook kun je de puist doorprikken met een steriele naald. Haal zo veel mogelijk pus uit de puist en maak de wond goed schoon met alcohol. Verzorg de huid met een verzorgende crème, bijvoorbeeld met aloë vera, om uitdroging te voorkomen en het wondje te helpen herstellen.

Let op dat je niet alle puistjes uit kunt knijpen, zoals steenpuisten en andere onderhuidse puisten. Deze liggen een stuk dieper onder de huid waardoor de wond groter zal zijn. Bij deze puisten kun je beter de huisarts of een andere specialist inschakelen. dat laatste is in de meeste gevallen sowieso verstandiger als je last hebt van acne of hardnekkige puistjes.

https://www.patrickstrijards.nl/beauty-en-verzorging/