Patrickstrijards.nl
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras uit Almelo in jouw tuin

Ga je kunstgras Almelo aanleggen? Als je een besluit hebt gemaakt om kunstgras in de tuin te  leggen dan is het raadzaam om op een goede manier en in de juiste volgorde te werk te gaan. Je leest hier hoe je dat het beste kunt doen.

De eerste stap voor kunstgras Almelo aanleggen

Als je gaat beginnen met het uittekenen van de tuin dan is het eerst zaak om de tuin in te gaan meten. Doe dit nauwkeurig. Op deze manier voorkom je dat je achteraf problemen krijgt tijdens de aanleg. Daarna kun je een tuinontwerp maken waarin je aangeeft waar het kunstgras Almelo moet liggen en hoe de rest van de tuin eruitziet. Als je het plan klaar hebt en een tekening hebt waarmee je de tuin kunt gaan uitzetten dan weet je exact de plaats voor het kunstgras Almelo. In deze fase is het super belangrijk dat je weet op welke grondsoort jouw tuin zich bevindt.  Als je weet aan welke waarden de ondergrond voldoet dan weet je ook welke fundering je moet toepassen onder het kunstgras. Door een goede fundering te kiezen voorkom je een verzakkingen op korte termijn of dat water niet weg wilt.

Het aanleggen van kunstgras Almelo

Hierna kun je aan de slag met de fundering voor het kunstgrasveld aanleggen. Je doet er goed aan om de tuin te ontgraven en in de onderlaag een fundering te bouwen van gebroken puin granulaat. Bovenop de puinlaag kun je met vulzand gaan werken. Zorg er voor dat je een systeem gaat aanleggen om het water af te voeren. Drainage is een goed voorbeeld om wateroverlast in de tuin te voorkomen. Om te zorgen dat het kunstgras Almelo stabiel op de plek blijft liggen en om een strakke, nette afwerking te maken kun je een kantopsluiting gaan plaatsen. Onder het kunstgras leg je een vliesdoek. Deze heeft twee belangrijke functies. Namelijk dat er veel minder snel verzakkingen (gaten en kuilen) optreden als er intensief gebruik van wordt gemaakt. Het andere voordeel is dat mollen en andere ongedierte geen kans krijgen. Daarna komt eindelijk het kunstgras Almelo aan de pas. Kunstgras zet je vast met grondpennen. Daarna heb je een super strak kunstgrasveld aangelegd.