Patrickstrijards.nl
Image default
Beauty en verzorging

Elektrisch poetsen? Lees hier tips van Tandartswereld.nl

Elektrisch poetsen is dé manier om je gebit op de juiste manier te onderhouden. Het brengt vele voordelen met zich mee en daardoor kan je soms wel wat tips gebruiken. Hieronder volgen zes tips for elektrisch poetsen.

1. De juiste tandenborstel

Het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel is belangrijk voor een effectieve reiniging van uw gebit en tandvlees. Kies de juiste tandenborstel: kies een tandenborstel met een geschikte kopgrootte en zachte haren om uw tanden en tandvlees te beschermen. Er zijn verschillende merken, soorten en prijscategorieën tandenborstels op de markt. Het is dus belangrijk om een tandenborstel te kiezen die bij uw behoeften past. Een elektrische tandenborstel is bijvoorbeeld effectief in het verwijderen van tandplak en het voorkomen van tandbederf.

2. Twee minuten

Zorg dat u voldoende tijd heeft: elektrisch tandenpoetsen moet minstens twee minuten duren om effectief te zijn. Twee minuten tandenpoetsen kan helpen om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan en om de mondgezondheid op lange termijn te behouden. Het is daarom belangrijk om twee minuten per keer te poetsen en dit twee keer per dag te doen, ’s ochtends en ’s avonds. Neem de tijd om uw tanden grondig te reinigen en poets uw tanden twee minuten per keer voor een gezonde mond en een stralende glimlach.

3. De juiste techniek

Om ervoor te zorgen dat uw tanden en tandvlees grondig worden gereinigd is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Plaats de tandenborstel op een hoek van 45 graden ten opzichte van het tandvlees en beweeg de opzetborstel in een zachte, ronde beweging langs de tanden en onder het tandvlees. Zo verwijdert u tandplak en bacteriën en voorkomt u tandbederf. Let er ook op dat u niet te hard drukt met de tandenborstel. Te hard drukken kan leiden tot irritatie van het tandvlees en het aantasten van de tanden. Gebruik voldoende tandpasta en spuug het overtollige tandpasta uit na het poetsen. Vergeet ook niet om uw tong en het binnenoppervlak van uw wangen te reinigen met de tandenborstel voor een volledige reiniging.

4. Juiste poetsprogramma

Kies het juiste programma van uw elektrische tandenborstel voor uw specifieke behoeften. De meeste elektrische tandenborstels hebben verschillende programma’s om uit te kiezen, zoals standaard reiniging, tandvleesverzorging en sensitive mode. De standaard reiniging is geschikt voor dagelijks gebruik en biedt een grondige reiniging van uw tanden en tandvlees. De tandvleesverzorging is speciaal ontwikkeld om zacht te zijn voor gevoelig tandvlees en om irritatie te voorkomen. De sensitive mode is geschikt voor mensen met gevoelige tanden en biedt een zachtere reiniging. Dit programma is ook handig voor mensen die net zijn begonnen met een elektrische tandenborstel en aan het wennen zijn aan de sensatie. Kies het programma dat het beste bij uw behoeften past en pas het aan als u merkt dat uw behoeften veranderen.

5. Flossen

Flossen is belangrijk, zelfs als u al een elektrische tandenborstel gebruikt. Het kan namelijk soms lastig zijn om de ruimtes tussen de tanden te reinigen met een elektrische tandenborstel. Flossen is een goede manier om de ruimtes tussen de tanden te reinigen en tandplak en voedselresten te verwijderen. Het kan ook helpen om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan en om de mondgezondheid op lange termijn te behouden. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het flossen. Plaats de flosdraad zachtjes tussen de tanden en beweeg het voorzichtig heen en weer om tandplak en voedselresten te verwijderen. Maak een C-vormige beweging als u de flosdraad langs het tandvlees beweegt en spuug het overtollige tandplak uit na het flossen. Flos dagelijks na het tandenpoetsen voor een grondige reiniging van uw tanden en tandvlees. Zelfs als u al een elektrische tandenborstel gebruikt, is flossen dus een belangrijk onderdeel van de mondverzorgingsroutine.

6. Vervang borstelkop regelmatig

Vervang de borstelkop regelmatig: de borstelkop van een elektrische tandenborstel verliest na verloop van tijd zijn effectiviteit. Vervang de borstelkop daarom in ieder geval elke drie tot zes maanden.

Bescherm uw tanden en tandvlees door de juiste elektrische tandenborstel en techniek te gebruiken. Bezoek Tandartswereld.nl voor meer informatie en advies over elektrisch tandenpoetsen.

https://www.tandartswereld.nl/