Patrickstrijards.nl
Image default
Auto's en Motoren

Belang van een Dashcam

Duidelijke opkomende trend van de dashcam

 

Steeds meer automobilisten in mijn omgeving schaffen één of meerdere dashcams aan. De apparaten zijn tegenwoordig op veel verschillende plekken verkrijgbaar en afhankelijk van de fabrikant kan de prijs heel scherp zijn. Door de huidige marktomstandigheden is het ook zeker aanlokkelijk om twee dashcams aan te schaffen. En zegt u nu eens zelf: in de toenemende drukte op de wegen in Nederland is het kunnen vastleggen van de verkeerssituaties, met een dashcam voor en achter, toch geen overbodige luxe?

 

Een weloverwogen keuze voor een dashcam

 

Automobilisten die een dashcam willen kopen doen er verstandig aan vooraf goed na te denken over wat zij uiteindelijk met de opnames willen. Het strekt in dit kader tot aanbeveling om aandacht te besteden aan de scherpte van de beelden van de dashcam. Wie de beelden bijvoorbeeld zou willen gebruiken in een eventuele rechtszaak heeft er belang bij dat het nummerbord van een mogelijke betrokkene ook bij nacht of mindere weersomstandigheden goed leesbaar is. 

Tevens is het voor bepaalde doeleinden sterk aan te raden om een dashcam voor en achter in de auto te installeren. Een aanrijding/ongeluk, maar ook poging tot intimidatie etc. kan immers niet alleen aan de voor of achterzijde van een auto plaatsvinden en in alle gevallen is het prettig als er duidelijke beelden zijn.

 

Interesse in een dashcam voor en achter in de auto?

Het advies aan alle automobilisten die een dashcam voor en achter in de auto willen gaan gebruiken is: informeer u vooraf goed over alle mogelijkheden via bijvoorbeeld ervaringsblogs of vergelijkingssites.