Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo kiest u de perfecte schutting voor uw tuin

Zo kiest u de perfecte schutting voor uw tuin

Bent u in het proces om uw tuin een metamorfose te geven? Dan hoort het kiezen van een schutting er ook bij. Voor het kiezen van een schutting, zijn er meer mogelijkheden dan u zou denken. U kunt natuurlijk altijd voor de klassieke houten schutting gaan, maar er zijn nog meer opties om te overwegen. In deze blog laten we die opties aan u weten, met de voor- en nadelen voor elke soort.

Een echte klassieker: de houten schutting

De eerste soort schutting is dan ook de schutting die het meeste wordt gebruikt als schutting, het is dan ook een echte klassieker. Hout is een veelzijdig materiaal en ideaal voor schuttingen. Hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de tuin en het is gemakkelijk te bewerken. Aan de andere kant moet u er wel rekening mee houden dat hout wel enigszins wat onderhoud vereist. Hout moet namelijk regelmatig een lak of beits beurt krijgen wil het lang in een mooie staat blijven. Ook is hout vatbaar voor groene aanslag, om de schutting stabiel te houden moet de aanslag worden verwijderd. Wel staat een houtenschutting prachtig in elke tuin.

Industrieel met een betonschutting

Voor een schutting met een industriële twist kunt u gaan voor een betonschutting. Dit soort schutting geeft een stoere robuuste uitstraling aan uw tuin. Zoals de naam al zegt wordt de betonschutting compleet van beton gemaakt. Hij is er in allerlei verschillende kleuren en texturen te vinden. Het voordeel van een betonschutting is dat deze erg stevig is en tegen een aardig stootje kan. Hij heeft ook een lange levensduur en gaat gemakkelijk zo’n veertig jaar met u mee. De prijs is wel een nadeel, hij is namelijk wel prijziger dan een houten schutting.

Best of both worlds met een combinatie van beton en hout

Krijgt u keuzestress bij het uitzoeken van de perfecte schutting in uw tuin? Dan kunt u altijd gaan voor een schutting die bestaat uit meerdere materialen. Een hout-betonschutting is dan ook een perfecte keuze in dit geval. Zo krijgt u de stevigheid van beton en de natuurlijke uitstraling en charme van een houten schutting.

Tools voor het plaatsen van een schutting

Het plaatsen van een schutting vraagt om meerdere tools. Voor tools zoals een lijnlaser of kabeldetector kunt u bij Visser & Visser terecht!

 

https://www.visserenvisser.nl/