Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Lounge dining set of gewone tuinset? Dit zijn de verschillen

Er zijn zo veel manieren om je achtertuin in te richten. Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting voor je achtertuin? Of wil je je buiteneethoek opnieuw inrichten? Dan zul je allicht hebben gekeken naar de verschillende tuinsets die je kunt kopen. Het aanbod kan overweldigend zijn en daarom leggen we je hier graag uit wat de verschillen zijn tussen lounge dining sets en gewone tuinsets. Daarnaast geven we je nog een aantal leuke opties om een buiten eethoek in te richten.

 

Lounge dining set

Een lounge dining set is een lounge set met een middelhoge tafel en actievere stoelen en banken dan een normale loungeset. Hierdoor combineer je eigenlijk het beste van beide sets. Deze tuinset is de ideale oplossing voor een tuin waar je geen ruimte in hebt om twee verschillende sets neer te zetten. Bovendien kun je in deze set extra fijn na borrelen als je uitgegeten bent! Een lounge dining set kun je in allerlei combinaties kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een hoekbank met twee stoelen nemen of toch alleen maar stoelen. 

 

Tuinset

Een tuinset heeft een actieve zit en is daardoor uitermate geschikt voor dineren en bijvoorbeeld buiten thuiswerken. Je kunt een tuinset in verschillende vormen en maten kopen. Zo past er in vrijwel elke tuin een leuke tuinset. Allereerst kijk je of je met 4, 6 of nog meer personen aan tafel wilt zitten en hoeveel ruimte je hebt om je nieuwe tuinset neer te zetten. Daarna kun je kijken of je een ronde of een vierkante tafel wilt. Je keuze kan afhangen van de voordelen die de verschillende tafels bieden of je kunt kiezen puur op smaak. 

 

Een ronde tafel heeft als voordeel dat je echt als een groep zit en je iedereen kunt aankijken. Een ronde tafel heeft geen scherpe punten waar je tegenaan kunt lopen. Daarnaast neemt een ronde tafel minder ruimte in en kun je gemakkelijk nog een extra stoel aanschuiven.

 

Een rechthoekige tafel neemt ten opzichte van andere tafels het meeste ruimte in beslag. Daar krijg je wel een grote tafel terug waar je veel op kwijt kunt. Dit is prettig wanneer je gezellig aan het barbecueën bent en je veel verschillende hapjes, drankjes en sauzen op tafel wilt zetten. 

 

Met een ovale tafel geniet je van het voordeel dat er geen scherpe hoeken zijn, maar heb je wel genoeg ruimte nodig. En een vierkante tafel neemt net als de ronde tafel weinig ruimte in, maar heeft wel weer scherpe punten waaraan kinderen zich nog wel eens willen stoten.

 

Leuke opties

Naast de traditionele tuinsets zijn er ook nog andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van stoelen ook een bankje neerzetten aan een kant van de tafel. Je tafel moet hiervoor wel vierkant of rechthoekig zijn. Een bankje is handig wanneer je kinderen hebt omdat je hier veel mensen op kwijt kan. Ideaal voor een kinderfeestje! 

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/