Patrickstrijards.nl
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het gebruik van Meguiar's producten voor doe-het-zelf autodetailing

De Meguiar’s Detailer is een van de beste producten die momenteel op de markt zijn bij het detailen van je voertuig. Het kan worden gebruikt om kleine krassen en vlekken op je auto op te verwijderen en om hem die prachtige glans te geven die je altijd al wilde hebben. Dit product heeft ook veel voordelen. Het zorgt ervoor dat alle oppervlakken worden beschermd tegen schadelijke UV-stralen en oxidatie, wat kan leiden tot toekomstige schade op de weg als het onbehandeld blijft.

Gebruik de microvezeldoek

Je moet een microvezeldoek gebruiken om je auto af te vegen. Je moet minimaal twee microvezel handdoeken hebben die je voor dit doel gebruikt. Je gebruikt de microvezeldoek voor je eerste poetsbeurt en voor je laatste poetsbeurt. Vergeet tijdens het rijden niet dat je handen olie of vet kunnen achterlaten op het oppervlak van de lak van de auto. Zorg ervoor dat je je handen reinigt met water en zeep voordat je weer een onderdeel van de auto aanraakt. Gebruik indien mogelijk een schone microvezeldoek telkens wanneer je dit product of andere detailer, reiniger of waxproducten op een specifiek deel van de carrosseriepanelen van je voertuig aanbrengt.

Gebruik kleine hoeveelheden 

Bij het aanbrengen van het product moet je erop letten dat je kleine hoeveelheden gebruikt. Gebruik geen ruwe handdoek om de Meguiar’s detailer op de lak van je auto aan te brengen. Dit veroorzaakt krassen en strepen op je lakwerk. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoek voor het beste resultaat.

Schudt de fles voor gebruik

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het product goed gemengd is voor gebruik, omdat het strepen kan veroorzaken als het niet goed gemengd wordt. Om dit te garanderen, schudt je de fles 10 seconden. De tijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van de fles.

Je kunt een klei staaf gebruiken

De klei staaf wordt gebruikt om verontreinigingen van het oppervlak van je auto te verwijderen. Het dringt door in de lak en verwijdert swirls, krassen en was of polijstmiddel van eerdere toepassingen van polijstmiddel of was. Het gebruik van een machinale polijstmachine maakt het gemakkelijker om resten aan te brengen en te verwijderen zonder dat je elke centimeter van je auto met de hand hoeft te schrobben.

Gebruik het product niet in direct zonlicht

Je kunt dit product het best aanbrengen in de schaduw. Je kunt Meguiar’s detailer direct na het wassen van het voertuig aanbrengen en vervolgens gaan polijsten. Zo bescherm je je lak en krijg je tegelijkertijd een mooie glans. Als je geen polijstmachine hebt, gebruik dan een microvezeldoek en zorg ervoor dat elke keer dat je Meguiar’s detailer opnieuw aanbrengt op een ander deel van je auto, je ook een nieuwe microvezeldoek gebruikt.