Patrickstrijards.nl
Image default
Mode en Kleding

Dit is waarom ook vrouwen met een kleinere cupmaat een sport bh moeten dragen

Dit is waarom ook vrouwen met een kleinere cupmaat een sport bh moeten dragen

Wanneer je gaat sporten als vrouw, dan zijn we vaak ontzettend druk met het uitzoeken van onze outfit. Onze schoenen moet passen bij onze broek en ook de tas moet er stijlvol uitzien. Toch zien we vaak dat één van de belangrijkste onderdelen van onze outfit wordt vergeten en dat is de sport bh. Het maakt absoluut niet uit of je nu grote of kleine borsten hebt, het dragen van een sport bh blijft in beide gevallen ontzettend belangrijk. Wanneer je gaat sporten in een bralette of andere soort bh, dan loop je namelijk de kans op verschillende klachten. Om je te laten doen inzien hoe belangrijk dit is, hebben we een aantal gevaren voor je op een rijtje gezet.

Beschadiging van het borstweefsel

Hierboven hebben we natuurlijk al even benoemt hoe belangrijk een sport bh is, maar eerst willen we je even antwoord geven op de vraag ‘wat is een bralette’, de kans dat je dit anders elder zal moeten opzoeken is relatief groot. Een bralette is een bh die weinig tot geen ondersteuning biedt en juist de natuurlijke vrouwelijke vormen laat zien. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer jij gaat bewegen deze bh totaal geen ondersteuning geeft aan je borsten. Doe je dit met enige regelmaat, dan kan dit ertoe leiden dat je blijvende schade houdt aan je borsten, met alle gevolgen van dien.

Mindere prestaties tijdens het sporten

Vooral wanneer je een grotere cupmaat hebt, zal je tijdens het sporten last krijgen van de bewegingen die je borsten maken als je geen goede bh draagt. Zo is het dus verstandig een sport bh grote maten te dragen, om zo niet alleen voldoende ondersteuning te bieden, maar er ook voor te zorgen dat je borsten gedurende je workout niet in de weg zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je je focus verliest en dus afgeleid raakt. Je kunt je dan wel voorstellen wat er gebeurt met je prestaties gedurende je trainingssessie. 

Gemak dient de mens

Omdat een sport bh vaak best strak kan zitten, is het advies om te kiezen voor een bh met voorsluiting. Vooral na een stevige workout kan het zijn dat het wat lastiger is om een achtersluiting te openen. Vind je het toch fijner een achtersluiting te dragen, dan kun je natuurlijk ook wachten totdat je thuis bent en daar iemand vragen of ze je willen helpen met het uitdoen van je sport bh.