Patrickstrijards.nl
Image default
Mode en Kleding

Wat is een brandvertragende overall?

Wat is een brandvertragende overall?

Bij het kopen van brandvertragende kleding is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Vlamvertragende overalls, ook wel brandvertragende overalls genoemd, kunnen u beschermen in gevaarlijke situaties.

Een van de meest populaire en veelzijdige soorten brandvertragende kleding is de overall. Deze kledingstukken bieden bescherming tegen zowel hitte als vlammen, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die een baan heeft waarbij ze worden blootgesteld aan schadelijke temperaturen.

Chemische eigenschappen bij werkoveralls

U kunt kiezen uit twee soorten brandvertragende kleding: chemisch behandelde en inherent brandwerende kleding. Chemisch behandelde kleding heeft een laag aan de buitenkant met vlamvertragende eigenschappen. Wanneer vuur in contact komt met de katoenvezels waar deze chemische stof zich bevindt, komt er een vlamvertragend gas vrij. Hoe vaker je dit soort kleding wast, hoe minder effectief het is.

Brandvertragende vezels in overalls

Er is ook vlamvertragende werkkleding op de markt die speciaal is vervaardigd om vlam te vatten. Deze kleding wordt gemaakt met vezels die inherent vlamvertragende eigenschappen hebben. Dit betekent dat zelfs als u de kleding vaak wast, de bescherming optimaal blijft. Het probleem met dit type werkkleding is dat het vaak duur is. Als u een budget hebt, of als u op zoek bent naar een vlamvertragende overall die u ook buiten de werkplek kunt dragen, dan is dit misschien niet de beste oplossing voor u.

Brandvertragende stoffen

Er zijn verschillende stoffen die inherent vlamvertragend zijn, zoals lucht (die bestaat uit 21% zuurstof en 78% stikstof). Voor het dragen van onbehandelde katoenen kleding is 20% zuurstof nodig om te ontbranden, maar wol heeft slechts 24% zuurstof nodig.

Wilt u meer weten over brandvertragende overalls? Wij zijn er om u te helpen de juiste (brandvertragende) overall voor u te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op als u vragen hebt over brandvertragende werkkleding, inclusief hoe het werknemers kan helpen veilig te werken.