Patrickstrijards.nl
Image default
Mode en Kleding

Welke oorbellen passen bij mij?

Oorbellen zijn een onmisbaar sieraad. Niet alleen omdat ze je outfit afmaken, maar ook omdat ze verschillende voordelen hebben. Oorbellen kunnen bijvoorbeeld je gezicht meer laten opvallen, of ervoor zorgen dat je er slanker uitziet. Sommige vrouwen hebben door de jaren heen wel in de gaten welk type oorbellen hun gezicht het beste laat uitkomen en hebben dan ook een voorkeur opgebouwd. Maar waar ligt dit nu precies aan? En welke oorbellen passen dan het beste bij jou?

Oorbellen die bij je passen

Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zoals de vorm van de oorbellen en de vorm van je gezicht. Ook de materiaalkeuze is erg belangrijk. De meeste oorbellen zijn gemaakt van goud of zilver, maar of goud en zilver bij je verleden ligt voornamelijk aan de kleur van je haar en ogen, en de ondertoon van je huid. In deze blog lees je daarom precies welke oorbellen bij je passen op basis van deze elementen!

Oorbellen passen bij iedereen

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar en ogen wanneer je op zoek gaat naar nieuwe oorbellen. Maar dit betekent niet dat alleen mensen met een bepaalde gezichtsvorm of met bepaalde kleuren haar en ogen geschikt zijn voor bepaalde oorbellen. Oorbellen passen bij iedereen, en het is dan ook belangrijk om zelf te experimenteren met verschillende modellen en materialen om te kijken wat het beste bij je past.

Vorm van de oorbellen

Welke vorm de oorbellen moeten hebben, hangt af van de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht? Dan kun je het beste kiezen voor oorbellen die langwerpig of hoekig zijn. Heb je juist een hoekig gezicht? Dan is het aan te raden om juist te kiezen voor ronde oorbellen. De vuistregel voor het kiezen van de juiste vorm oorbellen is dus dat je een vorm kiest die het tegenovergestelde van je gezicht is. Oorbellen in dezelfde vorm benadrukken de vorm van je gezicht namelijk alleen maar meer.

Gouden of zilveren oorbellen

De keuze voor materiaal is erg persoonlijk. Goud en zilver zijn de meest populaire keuzes, maar hier moet je wel rekening mee houden dat goud en zilver niet bij iedere huidtype passen. Heb je een donkere huid? Kies dan liever voor goud, terwijl mensen met een lichte huid het beste kunnen kiezen voor zilver. Ook kun je kijken naar de ondertoon van je huid, je haarkleur en je oogkleur. Over het algemeen geldt dat mensen met een warme ondertoon en een warme haar- of oogkleur beter gouden sieraden kunnen dragen. Zilver is een beter idee voor koele kleuren.

Oorbellen kopen

Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, dan is het dus belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar en ogen. Maar dit betekent niet dat alleen mensen met een bepaalde gezichtsvorm of met bepaalde kleuren haar en ogen alleen bepaalde oorbellen kunnen dragen! Oorbellen passen bij iedereen, en het is dan ook belangrijk om zelf te experimenteren met verschillende modellen en materialen om te kijken wat het beste bij je past. Door rekening te houden met deze tips, ben je al goed op weg!