Patrickstrijards.nl
Image default
Mode en Kleding

Welke kleding heb je nodig tijdens je zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap gaat je buik groeien en gaat de kleding die je draagt niet meer lekker zitten. Als dit het geval is, is het tijd om over te stappen over zwangerschaps kleding. Je hoeft natuurlijk niet een compleet nieuwe garderobe aan zwangerschapskleding aan te schaffen, maar een paar basisitems zijn altijd handig. Zeker omdat je na de zwangerschap hoogstwaarschijnlijk niet meteen je oude figuur terug hebt en dus nog even deze kleding moet dragen. In welke kledingstukken kun je het beste investeren tijdens je zwangerschap? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Wat is zwangerschapskleding?

Zwangerschapskleding, ook wel positiekleding genoemd, is kleding die normaal uitziet, maar is aangepast op een zwanger lichaam. Zwangerschapskleding is gemaakt van zachte stof die gemakkelijk rekbaar is en dus meegroeit met je lichaam. Bovenkleding is vaak iets langer qua model zodat het niet te kort wordt als je buik erin groeit. Bij broeken zit er meestal een elastische band in zodat hij mee rekt en lekker blijft zitten.

Kledingitems die je nodig hebt

Zoals we eerder al gezegd hebben, hoef je niet een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Sommige kledingstukken kun je tijdens je zwangerschap namelijk gewoon blijven dragen, bijvoorbeeld vesten. Zwangerschapskleding waar je zeker in kunt investeren zijn kledingstukken zoals: jeans, jurken, shirts, truien en jassen. Uiteindelijk bepaalt je smaak wat je echt nodig hebt tijdens je zwangerschap. Als je niet graag jurkjes draagt, heeft het geen zin om deze aan te schaffen.

Veel zwangerschapskleding heb je enige tijd na je zwangerschap ook nog nodig omdat je figuur niet meteen als vanouds wordt. Duurdere zwangerschapskleding zoals jassen wordt meestal zo gemaakt dat zelf nadat je buik is weggetrokken, deze kleding evengoed nog prima past en mooi uitziet als je het draagt. Ook positiekleding zoals shirts met een extra topje erin zijn een must om in te investeren. Deze komen goed van pas als je van plan bent om borstvoeding te geven.

Welke maat moet je kiezen?

Omdat zwangerschapskleding gemaakt is van rekbare stof kun je in de meeste gevallen de maat kleding pakken die je normaal ook hebt. Een goede tip is om bij het passen even te zitten, dan voel je pas echt hoe strak iets zit. Als het te strak voor je zit, kan je een maat groter nemen of een ander kledingstuk kiezen.

https://www.vertbaudet.nl/zwangerschapskleding.htm