Patrickstrijards.nl
Image default
Mode en Kleding

Hoe lang gaan regenjassen mee?

Hoe lang gaan regenjassen mee?

Zoals de meeste soorten kleding, kunnen regenjassen, zoals een gevoerde regenjas dames, relatief lang meegaan. De gemiddelde lengte van een regenjas gaat zo’n 3 tot 5 jaar mee. Maar dit is niet altijd accuraat. De levensduur van regenjassen kan ook van veel factoren afhangen. Hoevaak je hem gebruikt, waar je hem gebruikt en hoe je hem behandelt, zijn slechts enkele van de vele factoren die bepalen hoe lang je regenjas meegaat. Afgezien daarvan zijn de gebruikte stoffen eigenlijk een andere grote factor die de levensduur van regenjassen bepaalt. Met de juiste zorg en behandeling kunnen sommige regenjassen zelfs meer dan 10 jaar meegaan. Hoewel regenjassen een bepaald aantal jaren meegaan, kunnen je acties ook bijdragen aan het verlengen of verkorten van de levensduur van de regenjas.

Stof

Er zijn verschillende regenjassen zoals een lange regenjas of een regenponcho dames. In deze regenjassen vind je veel verschillende stoffen terug. Sommige stoffen worden zelfs gecombineerd met andere stoffen voor specifieke ontwerpen en doeleinden. Stoffen als polyester, nylon, gore-tex, vinyl en PVC zijn slechts enkele voorbeelden. Elk van deze stoffen heeft een specifieke levensduur die korter of langer kan zijn dan de andere. Nylon en polyester materialen zijn bijvoorbeeld een stof die een levensduur heeft van ongeveer 20 tot 200 jaar. Maar met nylon en polyester regenjassen is het misschien maar haalbaar om 30 tot 40 jaar te gebruiken. Zelfs het beste type regenjasstof genaamd gore-tex heeft een veel lagere levensduur dan nylon en polyester. Gore-tex regenjassen gaan bij intensief gebruik maar 3 tot 5 jaar mee. Met minder gebruik gaan gore-tex regenjassen maar zo’n 15 jaar mee.

Gebruik

Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van je regenjas bepalen hoe lang deze meegaat. Dit brengt echter wat meer technische details met zich mee om echt te bepalen of een regenjas lang of kort meegaat. Veelvuldig gebruik van een regenjas zal je regenjas doorgaans niet significant aantasten. Dit is hoe vaak je je regenjassen gebruikt in ruwe omgevingen die de levensduur verkorten. Als je je regenjas vaak gebruikt om naar je werk te gaan, in het park te wandelen en andere casual dingen, zal hij niet zo snel verslijten. Maar als je het gebruikt om buiten de paden te wandelen en het bloot te stellen aan vegetatie die de jas mogelijk kan beschadigen, zal het veel sneller verslechteren. Je regenjas het grootste deel van de tijd nat houden is ook een manier om het degradatieproces te versnellen.

Onderhoud

Misschien is een andere factor die de levensduur van regenjassen aanzienlijk beïnvloedt, het goed onderhouden ervan. Regenjassen brengen veel onderhoud met zich mee, zoals wassen, drogen, de waterdichte coating opnieuw waterdicht maken, op de juiste manier opbergen en nog veel meer. Dit is in wezen de stap waarbij je voor je regenjas zorgt. Als je je regenjas vaak gebruikt, gaat deze sneller kapot. Maar als je alle blootstelling aan je regenjas buiten verhelpt, kun je de afbraak ervan effectief vertragen.