Patrickstrijards.nl
Image default
Gezondheid

Het gebruik van Royal Jelly als voedingssupplement

Royal Jelly of Koninginnegelei is een stof die wordt uitgescheiden door de hypofaryngeale en mandibulaire klieren van werkbijen. Het wordt gevoerd aan alle bijenlarven en de bijenkoningin zelf, maar alleen de bijenkoningin ontwikkelt zich tot een volwassen exemplaar dat in staat is zich voort te planten. De samenstelling en herkomst van de koninginnengelei voor de koningin verschilt van die van de arbeiders. Koninginnen krijgen grote hoeveelheden  Royal Jelly te eten. Die wordt geproduceerd door jonge bijen (ook wel huisbijen genoemd), terwijl werksters koninginnengelei krijgen die wordt geproduceerd door jonge foerageerbijen. Als gevolg hiervan ontwikkelen koninginnen zich tot volwassenen met een volledig ontwikkeld lichaam, terwijl werksters zich ontwikkelen tot volwassenen die zich niet kunnen voortplanten. Bovendien treden er andere veranderingen op bij het lichaam van een koningin nadat ze haar volwassen leven begint. Haar lichaam wordt langer, haar voortplantingssysteem ontwikkelt zich volledig en ze krijgt een angel.

Waar is koninginnengelei goed voor?

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat koninginnengelei enkele wonderbaarlijke effecten op mensen kan hebben. Het kan bijvoorbeeld helpen om zowel de spiermassa als de botdichtheid te vergroten bij mannen en vrouwen. Het kan zelfs helpen de atrofie die gepaard gaat met veroudering om te keren door de productie van collageen in de huid te verhogen en de teint te verbeteren. Koninginnegelei bevat een chemische stof genaamd 10-hydroxy-2-deceenzuur (10-HDA), die het immuunsysteem stimuleert met methoden die nog niet helemaal worden begrepen door onderzoekers. Deze chemische stof kan ook kankerpatiënten helpen door hun immuunsysteem te ondersteunen na chemotherapie. Het kan daarnaast het cholesterolgehalte helpen verlagen bij patiënten met een hoog cholesterolgehalte en de bloeddruk verlagen bij patiënten met hypertensie. Koninginnegelei heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om ontstekingen te bestrijden.

De beste dosering van royal jelly 

Royal jelly is een van de meest effectieve en heilzame voedingssupplementen die je kunt nemen. Het bevat een hoge concentratie aan voedingsstoffen die helpen om lichaam en geest gezond te houden. Het is echter belangrijk om te weten hoe je koninginnengelei moet nemen, evenals de juiste hoeveelheid, zodat je de beste resultaten krijgt. Overdosering van Royal Jelly kan schadelijk zijn, dus raadpleeg altijd een arts voordat je een nieuw supplement neemt. Over het algemeen moeten volwassen mannen tussen de twee en zes gram koninginnengelei per dag innemen. Vrouwen zouden tussen de twee en vier gram per dag moeten nemen. De dosering van koninginnengelei hangt echter af van waarvoor het wordt gebruikt. Vraag hiervoor altijd advies van een deskundige.