Patrickstrijards.nl
Image default
Zorg

Zinvolle dagbesteding bij zorgboerderij in de buurt van Dordrecht

Voor een leuke en leerzame dagbesteding bij een zorgboerderij in de regio Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem zijn mensen met een beperking welkom op Zorgboerderij de Bernerboefjes. Deze boerderij ligt gelegen aan een doodlopende weg en biedt een landelijke, rustige omgeving aan cliënten met beperkingen van autisme tot dementie. Tijdens een dag op deze zorgboerderij zijn er tal van activiteiten waaraan de cliënten kunnen meedoen. Een groot deel van deze activiteiten hangt samen met de zorg voor de dieren op de boerderij. Daarnaast is er ook ruimte voor een uitstapje, tuinieren in de moestuin of het spelen van een spelletje met andere cliënten of de begeleiding.

Wat is er te doen op deze zorgboerderij?

Zorgboerderij de Bernerboefjes ligt net buiten Groot-Ammers en bestaat uit meerdere onderdelen. Naast een grote stal met ruim 150 koeien zijn er kippen, katten, konijnen en honden. Al deze dieren hebben verzorging nodig en daarbij mogen de cliënten helpen. Zo kunnen ze koeien melken en kalfjes verzorgen of knuffelen met de konijnen bijvoorbeeld. Daarnaast mogen cliënten helpen bij de training van de honden. Naast de activiteiten die zich richten op de verzorging van de dieren op deze zorgboerderij in de regio Dordrecht, kan er onder meer ook geknutseld en gebakt worden. Verder is er een moestuin naast het huis waar cliënten groenten en fruit kunnen planten.

Waarom naar de zorgboerderij in de omgeving van Dordrecht?

Bij Zorgboerderij de Bernerboefjes willen de deskundige medewerkers graag de naasten verlichting bieden in de thuissituatie door een leuke en leervolle dagbesteding aan cliënten aan te bieden. Er wordt in een vertrouwde omgeving geholpen bij het zelfredzamer maken van de cliënten. Bij deze zorgboerderij bij Dordrecht is er dan ook veel ruimte voor eigen initiatief en het zelf ontdekken van activiteiten. Doordat er zoveel activiteiten worden aangeboden is er altijd eentje die aansluit bij de mogelijkheden van iedere specifieke cliënt. Onder ervaren begeleiding kan iedereen zo een passende, zinvolle en leuke dag op de boerderij ervaren.

http://www.bernerboefjes.nl/