Patrickstrijards.nl
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie is al mogelijk bij baby’s

Wanneer u denkt aan kinderfysiotherapie, denkt u wellicht aan kleuters, of zelfs oudere kinderen. Deze vorm van fysiotherapie is echter ook al toepasbaar op baby’s. Dat is uiteraard een goede zaak, want al in hun eerste maanden en zeker in het eerste jaar, leggen baby’s de basis voor verdere fysieke ontwikkeling. Er zijn partijen zoals Paramedisch Centrum Slikkerveer, een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, waar zeer jonge kinderen al terecht kunnen voor een behandeling in de fysiopraktijk. Door er vroeg bij te zijn, kunnen potentiële problemen of ontwikkelingsachterstanden goed worden aangepakt en vaak worden opgelost.

Specialisten in werken met baby’s

Zoekt u een kinderfysiotherapiepraktijk die kan werken met baby’s, dan is het natuurlijk zeer belangrijk dat hier fysiotherapeuten werken die niet alleen verstand hebben van werken met baby’s, maar wiens passie hier ook ligt. Werken met baby’s is een vak apart. Een belangrijk vak bovendien, want problemen of afwijkingen die in een vroeg stadium ontstaan en tijdig gesignaleerd worden, kunnen vaak effectief worden aangepakt. Een voorbeeld van therapie die deze fysiotherapie praktijk in Ridderkerk uitvoert, is een behandeling tegen een voorkeursslaaphouding. Sommige baby’s liggen altijd met hun gezichtje dezelfde kant op. Hoewel ouders hier altijd op gewezen worden en u hier zelf vaak ook tegen op kunt treden door de houding te corrigeren, blijven sommige kindjes dit zeer hardnekkig doen. Omdat de schedel van baby’s nog zacht is, kan dit uiteindelijk leiden tot een scheef of plat hoofdje. Dat wilt u natuurlijk voorkomen voor uw kindje en voor deze vorm van fysiotherapie in Ridderkerk kunt u bij Paramedisch Centrum Slikkerveer terecht.

Alle problemen effectief aangepakt; fysiotherapie in Ridderkerk

Bent u op zoek naar kinderfysiotherapie, dan maakt u een verstandige beslissing. Voor kinderen is het namelijk belangrijk dat zij behandeld worden door een specialist. Het behandelen van kinderen en baby’s is natuurlijk vooral op psychisch en emotioneel vlak anders dan het behandelen van volwassenen.