Patrickstrijards.nl
Image default
Zorg

Wat is een mantelzorgchalet en wat kan je ermee?

Een mantelzorgchalet is ontzettend handig wanneer er iemand mantelzorg verleend moet krijgen. Meestal wanneer dit het geval is, moet er in allerlei bochten worden gewrongen om te zorgen dat deze persoon de juiste zorg krijgt. Dat kan bijvoorbeeld gaan omdat er geen mogelijkheid is voor het plaatsen van een traplift of voor het rijden in een rolstoel in een woning. Toiletten die te klein zijn, badkamers die een hoge instap hebben, noem maar op. Dit zijn allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden wanneer iemand behoefte heeft aan mantelzorg. Reguliere woningen beschikken vaak niet hierover en daarvoor kan er worden gekozen voor het gebruik maken van een mantelzorgchalet waar dit allemaal wel aanwezig is en waar het op maat wordt gemaakt voor de persoon die hierin gaat wonen.

Voordelen

Het fijne van een mantelzorgchalet is dat de personen die dit nodig hebben, nog steeds hun eigen privacy kunnen behouden. Er is een eigen ruimte beschikbaar waar alle faciliteiten aanwezig zijn die nodig zijn om te kunnen leven en te kunnen ‘bewegen’. De mantelzorgers zelf kunnen op die manier gemakkelijk naar de zorgvragers toe en hulp geven, zonder dat zij dan gelijk weer boven op hen lip zitten. Ook erg leuk is om de voortgang van de bouw van het mantelzorgchalet te kunnen zien, door langs te gaan in de fabriek waar deze wordt gebouwd. Klanten zijn ten alle tijden welkom en zo raakt men ook betrokken in het proces.

Bouwen

Om te zorgen dat de mantelzorgchalet helemaal naar wens is en precies voldoet aan alle eisen die men stelt en de faciliteiten die voor een specifieke situatie nodig zijn, wordt er een ontwerp gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van een kennismakingsgesprek, waarbij alle wensen en behoeften worden besproken en het budget ook wordt bepaald. Nu hier allemaal geen vraagtekens meer bij staan, wordt er een duidelijk ontwerp gemaakt en zal dit worden gedeeld met de kopers van het chalet. Eventueel worden er nog aanpassingen gedaan, waarna de bouw van start gaat. Dit wordt allemaal in een fabriek gemaakt en vervolgens zo geplaatst op een plek dat hiervoor bestemd is. Zo is de mantelzorger altijd in de buurt om te helpen.