Patrickstrijards.nl
Image default
Zorg

Salland biedt uit twee aanvullende verzekeringen een vergoeding van alternatieve geneeswijzen

Salland biedt een uitstekende basisverzekering, diverse aanvullende verzekeringen en een gemeentepolis. Als u zich bij Salland verzekert kunt u in aanmerking komen voor vergoeding fysiotherapie, vergoeding bril en vergoeding alternatieve geneeswijzen.

Traditionele Chinese of Oosterse geneeskunde

In een vorig artikel bespraken we de alternatieve geneeswijzen homeopathie, ostheopathie en antroposofie. We zoomen nu in op een vierde belangrijke geneeswijze die in dat rijtje thuishoort: de traditionele Chinese of Oosterse geneeskunde. Internationaal gezien is de benaming TCM: Traditional Chinese Medecine. Het gaat zeker niet om één geneeswijze. TCM betreft een veelheid aan medische gebruiken die de afgelopen duizenden jaren zijn ontstaan.

Theorieën die onder de traditionele Oosterse geneeskunde vallen zijn onder meer de leer van de vijf elementen, het meridiaanstelsel van het menselijk lichaam en YinYang.

        Alle natuurlijke fenomenen zijn te classificeren als aarde, hout, goud / metaal, vuur en water: de Wu Xing. Aldus de Chinese vijf elementen filosofie. Aan de hand van dit systeem wordt gepoogd samenhang tussen gebeurtenissen te beschrijven en te begrijpen op allerlei gebieden waaronder astrologie, muziek, vechtsporten en de geneeskunde.

        Het meridiaanstelsel van de Chinese geneeskunde bestaat uit 12 meridianen (netwerken van vaten). Bijvoorbeeld de longmeridiaan, hartmeridiaan en levermeridiaan. De energie in het menselijk lichaam volgt volgens de Chinese geneeswijze specifieke banen. Is er sprake van een blokkade binnen zo’n energiebaan, dan kunnen fysieke en emotionele aandoeningen ontstaan. Door middel van accupunctuur worden blokkadepunten weer gestimuleerd en kan genezing beginnen.

        YinYang, u kent het van het cirkelsymbool met een zwarte en witte kant met daarin een witte en zwarte punt, staat voor de twee tegengestelde en tegelijkertijd complementaire krachten in het universum. Yin – zwart – staat voor vrouwelijkheid (onder, de aarde, haat, kou, het noorden, vochtigheid, water). Yang – wit – is de mannelijke tegenhanger en aanvuller: boven, de hemel, liefde, warmte, het zuiden, droogte, vuur. Yin bestaat bij de gratie van Yang en kan niet zonder Yang. Yang bestaat bij de gratie van Yin en kan niet zonder Yin. Ter verduidelijking: u kunt iets alleen maar mooi vinden als u iets ander als lelijk kunt bestempelen. U kunt alleen van iemand houden als u weet hoe het is om iemand te haten.

Hoe zit het nu eigenlijk met de vergoeding van zorg in het buitenland? We komen er in een volgend artikel op terug!

 

https://www.salland.nl/