Patrickstrijards.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Beschikt u over voldoende zwemvesten?

Gaat u binnenkort het water op, controleer dan of u nog over voldoende goede zwemvesten beschikt. Het lijkt zo eenvoudig: alle opvarenden dragen een zwemvest of kunnen snel een zwemvest pakken in geval van calamiteiten. De realiteit is helaas vaak anders. Elk jaar weer gebeuren er ongelukken op het water. Helaas soms met dodelijke afloop. In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door het dragen van goede zwemvesten. Het is iets waar mensen niet altijd aan willen denken. Op een mooie middag op rustig water, denken veel mensen niet aan het dragen van een vest. Het lijkt onnodig. Een ongeluk schuilt echter in een klein hoekje en het dragen van een zwemvest kan levens redden.

Waar koopt u goede zwemvesten?

Gaat u zwemvesten kopen, dan doet u er verstandig aan om te investeren in kwaliteit. Niet alleen omdat u hiermee de best mogelijke bescherming geniet, maar ook omdat u hiermee een duurzame keuze maakt. Vaste stof zwemvesten van merken zoals Besto, Gill, Helly Hansen of Magic Marine zijn hun investering dubbel en dwars waard. U kunt deze merken verkrijgen bij speciaalzaken zoals Zeilkleding.nl. Een goede speciaalzaak heeft vesten in allerlei kleuren en voor allerlei leeftijden en posturen, dus ook voor kinderen.

Vergeet ook uw bootschoenen niet

Goede veiligheid schuilt vaak in ogenschijnlijk kleine dingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van bootschoenen? Bootschoenen lijken misschien een verwaarloosbaar onderdeel van uw bootuitrusting, maar niets is minder waar. Jaarlijks ontstaan veel ongelukken omdat mensen uitglijden op de boot. Dit kunt u voorkomen door goede bootschoenen te dragen. Goede bootschoenen bieden u namelijk comfort en grip en zijn altijd wel te vinden in een ontwerp en kleur die bij uw smaak passen. Het is een goede zaak dat er voor iedereen een zwemvest is, maar nog beter om de kans dat het vest gebruikt moet worden te minimaliseren. Dit kan onder andere door het dragen van juiste schoeisel.