Patrickstrijards.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

straatmeubilair wat is dat?

Het straatbeeld

We horen allemaal wel eens het begrip straatbeeld. Maar wat bedoelen we daar dan precies mee? Of anders gezegd, wat vormt precies het straatbeeld. Nou ten eerste natuurlijk de straat zelf. Dit kan een klinkerstraat zijn, maar natuurlijk ook een asfaltbaan.

En wat te denken van de lantaarnpalen langs de kant van die wegen. Deze handige verlichting langs de weg zorgt ervoor dat we goed zicht hebben op waar we precies rijden, lopen of fietsen.Om het straatbeeld netjes te houden staan er langs bijna elke weg wel ergens prullenbakken. Hier kan men zaken ingooien als lege blikjes drinken, snoeppapiertjes of ander verpakkingsmateriaal.Maar er is nog een ander item wat we steeds meer zien in het straatbeeld en dat is ook maar goed ook.

Hondenpoepbakken

We zien namelijk ook op steeds meer plekken in het straatbeeld hondenpoepbakken. Deze hondenpoep bakken zijn bedoeld om de uitwerpselen van onze honden in te deponeren. Uiteraard dienen deze uitwerpselen wel eerst even in een plastic zakje gedaan te worden.

Ben je op zoek naar hondenpoepbakken? Kijk dan eens op de website van Erdi. Bij Erdi hebben ze een paar geschikte bakken die makkelijk te plaatsen en te monteren zijn.

 

Boomroosters

Een ander product dat we veel zien in het straatbeeld zijn de boomroosters. Deze boomroosters liggen om bomen om de vitale functies ervan te beschermen. Daarnaast verfraaiingen ze het beeld dat de straat uitstraalt. Dit komt door de fraaie designs die er mogelijk zijn. Erdi heeft een aantal mooie exemplaren in zijn assortiment opgenomen. Deze zijn allemaal goed te bekijken op hun website. Als je op de website een exemplaar aanklikt dan krijg je meteen heel handig de specificaties in beeld. Zoals bijvoorbeeld de afmetingen. Maar ook het design kun je zodoende goed beoordelen waardoor je kunt bepalen of dit ontwerp is wat je wilt voor de straten die je in gedachten hebt.

 

Straatmeubilair

Straatmeubilair zijn die items die in openbare ruimtes aanwezig zijn, zoals dus bijvoorbeeld langs de openbare weg. Hierboven hebben we al de straatlantaarns en de prullenbakken genoemd. Maar onder dit begrip vallen bijvoorbeeld ook de betaalautomaten en de verkeersborden. En zo zijn er nog tal van items te verzinnen. Rijd maar eens een rondje door je eigen woonplaats en binnen een paar kilometer heb je vast al meer als tien dingen kunnen noteren.

 

Straatmeubilair kan een duidelijke functie hebben. Maar het kan ook dienen als verfraaiing.

 

https://www.patrickstrijards.nl/