Patrickstrijards.nl
Image default
Huishoudelijk

verdiep je nu in de pelletkachels van Toppellets

Top Pellets

Top Pellets Europe B.V. is een Nederlandse onderneming die zich met name bezighoudt met de productie en distributie van houtpellets. Het bedrijf bestaat al meer dan veertig jaar. Men richt zich met zijn producten op zowel de particuliere als zakelijke markt. De onderneming is gevestigd in Ursem, wat onder de gemeente Alkmaar valt. Voor het geval u goed bekend bent met houtpellets, kunt u de volgende paragraaf overslaan. Daarin gaan we in op wat houtpellets zijn, hoe en waarvan ze worden gemaakt, en hoe ze worden gebruikt.

Algemene informatie over pelletkachel korrels

Houtpellets zijn kleine cilindrische korrels, die voor verwarming worden gebruikt in speciaal daarvoor ontworpen kachels en ketels. De korrels worden onder grote druk geperst en als basis wordt houtafval gebruikt. Dus de houtresten en het zaagsel worden zo nog heel nuttig gemaakt. De pelletkachels en -ketels zijn dus gemaakt voor de verbranding van de kleine korrels, die allemaal dezelfde vorm en afmetingen hebben. De moderne pelletkachels worden elektronisch geregeld, opdat de verbranding optimaal is en de veiligheid wordt gewaarborgd. Het rendement van zo’n kachel is hoog en er zijn zeer weinig verbrandingsresten. Ze hebben een automatische ontsteking en uitdoving. De ingebouwde thermostaat kan heel intelligent zijn. Er bestaan ook pelletketels die als cv-ketels kunnen dienstdoen. Die hebben een automatische pelletaanvoer.

Verpakkingen

Zoals al eerder is opgemerkt levert Top Pellets zowel aan particulieren als bedrijven. Dat betekent dat de onderneming de pellets in zakken van allerlei groottes verpakt. Grootverbruikers en de detailhandel kunnen desgewenst pallets bestellen met 66 zakken met pellets met een gewicht van 15 kg elk. Een groot voordeel van pellets is dat ze schoon zijn en gemakkelijk op te slaan. U hoeft dus uw handen niet vuil te maken, zoals bij brandhout wel het geval is. U kunt bij Top Pellets online bestellen.

Soorten pellets

Top Pellets levert diverse soorten pellets. De verschillen hebben te maken met het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en daarmee de brandkarakteristieken. Ander materiaal betekent ook dat de kleur verschillend is. De kleuren variëren van lichtblond tot donkerbruin. De pellets met een lichte kleur bestaan meestal alleen uit zachthout. Als ze donker van kleur zijn, dan is er doorgaans hardhout voor gebruikt. Als de pellets heel erg donker zijn, dan kan er schors in zijn verwerkt. Dat zijn de goedkoopste pellets, maar die laten veel as achter.