Patrickstrijards.nl
Image default
Woning en Tuin

Waar u op moet letten voordat u een hardhouten vloer kiest?

De massief houten vloer is de ideale optie als vloerbedekking. Deze vloer ziet er aantrekkelijk uit in verschillende soorten huisontwerpen. Bovendien geven veel huiseigenaren de voorkeur aan deze vloer vanwege de duurzaamheid, esthetiek en warmte. Heeft u interesse in het renoveren van uw vloer? Het leggen van een hardhouten vloer is een goede keuze. Er zijn echter verschillende aspecten waar u op moet letten voordat u deze vloer installeert. U moet bijvoorbeeld de houtsoort bepalen. Denk ook aan de kleur en afwerking. Op deze manier kan de vloer aansluiten bij de algehele woninginrichting. Hier zijn twee aspecten waar u aan moet denken bij het kiezen van een hardhouten vloer.

 

Het type hout kiezen

Een massief hardhouten plank is de beste optie als u op zoek bent naar een duurzame vloer. Wees dus selectief bij het kiezen van de houtsoort voor de vloer. Er zijn veel houtsoorten waaruit u kunt kiezen. Elke houtsoort biedt een andere uitstraling en voordelen. Zo moet je bij het kiezen van de hardhouten vloer niet alleen de kleur van het hout aanhouden, maar moet je ook het materiaal en de functionaliteit ervan ontdekken. Er zijn verschillende houtsoorten waaruit u kunt kiezen: eiken, walnoot, mahonie en bamboe. Het meest populaire hout voor vloeren is eiken. Dit hout is duurzaam en aantrekkelijk. Bovendien is het gemakkelijk om eiken vloeren te vinden.

 

Het patroon en de afwerking selecteren

De verschillende manieren om het hout te zagen bieden verschillende patronen. Je kunt het patroon kiezen dat je leuk vindt. Bovendien is de hardhouten plaat meestal in verschillende maten verkrijgbaar. U kunt de grotere maat selecteren om de installatie te vergemakkelijken. Bovendien kunnen bredere planken je huis er luxer uit laten zien. Wel moet je er rekening mee houden dat de bredere boards duurder zijn. Het is ook essentieel om rekening te houden met de afwerkingsoptie. Het type afwerking heeft invloed op de manier waarop u de vloer onderhoudt. De voorbewerkte hardhouten vloer is gecoat met vernis of andere topcoats. Door dit type vloer aan te schaffen, verloopt het installatieproces eenvoudiger en sneller. Daarnaast kunt u kiezen voor een onafgewerkte hardhouten vloer. U kunt de afwerkingslagen dus aanpassen. De onafgewerkte vloer is geschikt als je een nieuwe vloer wilt hebben die past bij de bestaande vloer in een andere ruimte in je huis.