Patrickstrijards.nl
Image default
Auto's en Motoren

Honda Civic tweedehands kopen

Plannen een Honda Civic tweedehands te kopen? Prima idee, want met dit type van Honda koop je een bijzondere en zeer sportieve auto. Niet voor niets is de Honda Civic al toe aan de tiende generatie ondertussen en nog steeds heeft deze Honda ook maar iets aan kracht ingeboet.

Honda Civic na moeizame start nu erg geliefd

In 1972 kwam de Honda Civic op de markt. Dit was aanvankelijk een bijzonder kleine auto, enigszins te vergelijken met de Mini. De Honda Civic had een 1,1 litermotor en 52 PK. Aanvankelijk viel de populariteit tegen, pas vanaf de vierde generatie – zo rond 1987- ging het ineens snel. Steeds meer mensen raakten verliefd op de letterlijk gegroeide Honda Civic, de eerste auto met een DOHC systeem. De Civic scoorde gaandeweg beter en beter en was populair binnen heel veel verschillende doelgroepen. Honda weet met de Civic bovendien sportiviteit te koppelen aan functionaliteit.

Ongeluk zit in een klein hoekje

De Honda Civic is toe aan de tiende generatie, die in 2017 gepresenteerd werd. Opnieuw heeft Honda er voor gekozen de Civic breder, lager en langer te maken en opnieuw is het een auto om van te watertanden. Toch zit het ongeluk soms in een klein hoekje en moet je onderweg ineens een beroep doen op Pechhulp Nederland. Nog niet zo heel erg lang geleden kon dit alleen als je een abonnement had afgesloten bij een aanbieder, die tijd is echter voorbij. Je belt tegenwoordig gewoon de RoadGuards, een collectief van ruim 800 automonteurs. Bij pech zal een van de monteurs binnen een half uur bij je zijn en je verder helpen. Een abonnement is dus niet nodig en je betaalt de monteur gewoon voor de diensten die hij je levert. Ideaal natuurlijk, omdat pech altijd onverwacht komt en je niet gebonden bent aan welk abonnement dan ook.