Patrickstrijards.nl
Image default
Vakantie

Skiën in Tsjechië steeds populairder

Skiën in hartje Tsjechie heeft de laatste jaren ontzettend aan populariteit gewonnen. Dit in vergelijking met traditionele skilanden als Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Niet alleen om dat het een stuk goedkoper is op de skipisten in Tsjechië, maar ook door de enorm verbeterde faciliteiten. Er is flink geïnvesteerd in Tsjechië op piste preparatie en kunstsneeuw gebied. Ook de spiksplinternieuwe liftinstallaties kunnen op veel waardering rekenen onder de wintersporters. Skiën in Tsjechie staat voor goede faciliteiten, eenvoudige afdalingen en aantrekkelijke prijzen!

Voorbeelden van skigebieden in Tsjechië

Het Adelaarsgebergte is een prachtig gebied om te skiën in Tsjechie, vlak langs de Poolse grens. Je kunt er heerlijk verdwalen zo groot is het. Vooral voor de beginners een leuk gebied, maar de gevorderde skiër kan hier ook wel uit de voeten. Skiën zoals skiën in Tsjechie bedoeld is. Het gebied heeft alles wat je wenst op wintersportgebied! Het IJzergebergte is misschien wel het populairste gebied om te skiën in Tsjechie. Met een sneeuwzekere ligging en de immer perfect geprepareerde pistes is het voor iedere wintersporter een heerlijke bestemming. Er zijn ook mooie lange skitochten te maken wat het gebied ook leuk maakt voor de gevorderde skiër. Je kunt er ook heerlijk wandelen en langlaufen in het immense gebied.

Kindvriendelijke wintersport in Tsjechië

Juist voor de beginnende skiërs zijn de pistes in het land een verademing met weinig hoogteverschillen en niet al te steile bergen. Skiën in Tsjechie is dan ook zeer geschikt voor complete families. Een kindvriendelijke wintersport in Tsjechië staat bij de verschillende reisorganisaties dan ook steeds vaker op het programma. Het is de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding wat skiën in Tsjechie mede zo aantrekkelijk maakt. Vaak zijn er eventueel ook opvang gelegenheden voor de kleintjes en beschikken de skischolen in Tsjechië in de meeste gevallen wel over een speciale kinderklas.

https://www.tsjechiexperience.nl/wintersport-tsjechie/skien