Patrickstrijards.nl
Image default
Vakantie

Geniet van rust, ruimte en natuur op een camping op Texel

Je fietst in een goed uurtje van noord naar zuid (24km) en in een half uurtje van oost naar west (9km). Maar hoe klein Texel ook is, je zult niet snel een vakantiebestemming aantreffen die veelzijdiger is dan dit makkelijk te bereiken Waddeneiland.

Met de veerboot ben je er (vanaf Den Helder) al in 20 minuten. Dat maakt Texel tot een geweldige bestemming voor een dagje eropuit. Maar op Texel kun je ook genieten van een heerlijke vakantie.

Is er iets heerlijkers denkbaar, dan kamperen op een eiland? Lekker baden in de zee wanneer je er zin in hebt, lekker fietsen of gewoon even rustig tijd maken voor dat goede boek. En ’s avonds lekker eten, zelfgemaakt of bij een van de vele restaurantjes.

Zonnig kamperen

Kamperen is het fijnst als  het weer een beetje mee zit. Texel heeft de meeste zonuren van Nederland en is dus een ideale bestemming om te genieten van het echte camping leven.

Fiets, loop, verken

Texel is verrassend veelzijdig. Door de korte afstanden is de fiets het perfecte vervoermiddel om dit eiland te verkennen. En als je geen zin hebt om te fietsen, ga je toch lekker wandelen door de duinen? Beklim de vuurtoren voor een geweldig uitzicht.

Texel in vogelvlucht

Wil je het nog hoger zoeken dan de vuurtoren? Ga dan mee op een rondvlucht vanaf het vliegveld van Texel. Mocht je het aandurven,dan kun je hier ook een bucket list-item afstrepen, want vanaf dit vliegveld kun je ook een parachutesprong maken.

Typisch Texel

Als je toch op Texel bent, geniet dan van de typisch Tesseler specialiteiten. Denk een speciaalbiertje uit de Texelse bierbrouwerij en een heerlijke schotel van dat unieke ziltige lamsvlees.

Kies de juiste camping op Texel

Texel trekt jaarlijks vele toeristen. Het eiland is helemaal op de toerist ingericht. Er zijn niet echt slechte campings op het eiland. Maar als je een echt goede camping wilt, kies dan uit het aanbod op glampings.nl.

Boek via deze site en je krijgt meer dan een staplekje om je tent neer te zetten. Want glampings.nl, dat is luxe kamperen, in een tent die helemaal voor je ingericht is. Je vakantie kan dus meteen beginnen zodra je bent ingecheckt bij je camping op Texel. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Kies voor kamperen in weelde op misschien wel het mooiste Waddeneiland.