Patrickstrijards.nl
Image default
Vakantie

Kindercamping Kroatie – Spelen aan een kolossale kust

Kinderogen worden groot als ze Kroatië eenmaal zien. Al dat water en die eilanden. Strandjes zijn voor hen piraten plekken en elk eilandje aan de horizon kan een schateiland zijn. Maar ook het binnenland van Kroatië zal het kroost kunnen bekoren. Neem ze maar eens mee naar het nationale natuurpark van de Plitvice-meren; een voettocht daar wordt een waar kinderavontuur. Met kinderen kamperen in Kroatië kan niet misgaan. Dubrovnik bekijken is voor hen een ridderavontuur. En in Prizba kunnen ze uren snorkelen. Er is nog zoveel meer te beleven. Een ding weet je zeker: vanaf een kindercamping Kroatieben je snel op pad voor een echte kids-highlight.

Attracties doen het altijd goed

Zon, zee en zand zijn de grote trekkers van het schiereiland Istrië. Dit hoekje Kroatië ligt ca. 1400 km van Utrecht en is een perfecte bestemming wanneer je kinderen nog klein zijn. Je benut je kampeerterrein als springplank voor zaken waar kinderharten van op hol slaan. De waterwereld bekijken? Porec, Pula en Rovinj bieden prachtige aquaria. De film Jurassic Park net gezien? Dan is het goed toeven in het Dinopark met Porec. Een stuk groter is het Aquapark Istralandia waarvoor je naar Brtonigla moet. Hebben je kinderen zin in zweeftochtjes? Bij de grot van Pazin kunnen ze door de lucht zoeven aan ziplines. De jongsten worden veilig begeleid door een van de instructeurs. Ook Glavani Park heeft spannende tochtjes over touwen in petto.

Lekker spelen op een kindercamping Kroatie

Istrië barst van de campings waar kinderplezier centraal staat. Het gaat dan om terreinen waar je pony kunt rijden, aan beachvolleybal kunt doen of in fraaie zwembaden kunt spetteren en spatten. Bij de servicedesks kun je ook vaak opblaasbootjes, kayaks of zelfs kleine zeilboten huren. Sommige campings hebben een eigen minigolfterrein of een heuse kartbaan. Daarnaast nemen animatieteams je kinderen mee naar leuke shows of doe-dingen. Als je kinderen goed in de watten worden gelegd, heb jij het natuurlijk ook even lekker rustig.

Zoek een camping die past bij de leeftijd van je kids

Veiligheid is wel belangrijk bij kleine kinderen. En laat de Kroatische kust nou ideaal voor de kleintjes zijn. Met veel ondiep water en mooie zandstranden. Een kindercamping Kroatie direct aan de kust biedt voordelen: je hoeft dan niet lang te sjouwen met spullen voor je op het strand arriveert. Heb je kleine kids, mijd dan de jongerencamping. De kleintjes hebben niks aan het avondlawaai van discotheken of kroegen. Ideale gebieden die je kinderen zullen aanstaan zijn het eiland Brac of de Makarska Rivièra. Ook het heerlijke kinderstrand van Omis is een favoriet of het eiland Ciovo. Medulin kan met het riante zandstrand en de speeltuinen ook goed scoren.

Kindercamping Kroatie, waar peuters en kleuters genieten

Bij Baska op het eiland Krk zijn ook kindercampings en dat komt door het veilige strand en de sfeervolle boulevard. Ook het eiland Rab is kleutervriendelijk door de goede stranden. Wil je kroost als beginnend architect zandkastelen bouwen? Lumbarda (eiland Korcula) heeft het zand al klaarliggen. Je zult merken dat de allerkleinsten niet altijd op pad hoeven, zeker wanneer er op de kindercamping Kroatie genoeg te doen is. Kies in dat geval voor een camping met veilige speeltuintjes en pierenbadjes. En natuurlijk voor een terrein met een geschikt animatieprogramma. Wil je graag iets meer luxe? Bekijk dan het aanbod van glampings Kroatie.