Patrickstrijards.nl
Image default
Vakantie

In de schoonheid van Alicante – De beste plaatsen om te bezoeken in 2020

Alicante behoort tot de mooiste en meest adembenemende steden van Spanje. Er is zoveel te zien, in deze in het oog springende stad, dat er geen tekort is aan attracties en prachtige plekken.  Met onze snelle gids over enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Alicante op dit moment, kan je deze stad op zijn best verkennen. Nou, wat zijn dan de beste plaatsen om te bezoeken?

Maak een ritje met de tram in Alicante:

Alicante Tram is zeker jouw tijd waard vanwege de rit zelf, om eerlijk te zijn. De kustlijn is prachtig, en je gaat er een leuke tijd beleven. Je passeert enkele van de mooiste dorpjes en stadjes langs het kustpad en omhoog door de prachtige heuvels. De twee meest geweldige stops om op te letten tijdens de rit, zijn San Juan en Altea. Als je een verfrissende dag aan het strand wil, dan moet je stoppen bij San Juan. Het is een groot zandstrand met kristalhelder water om je zintuigen te laten kalmeren. Het is slechts enkele stops verwijderd van de stad Alicante. Altea ligt verderop, maar is ook zeker jouw tijd waard. Deze prachtige Spaanse stad is gevuld met in het oog springende architectuur en de mooie straten laten je versteld staan.

Bezoek Playa del Postiguet:

Playa del Postiguet is één van de meest ongelofelijke stranden van Alicante. Dit strand is ook één van de grootste, want het strekt zich uit over de lengte van de stad Alicante en loopt dan over in San Juan. Je kan je dus wel inbeelden hoe mooi deze plaats is. Breng enkele uren door op het witte zand van dit strand en geniet van het uitzicht op het kristalheldere water en je bent volledig uit de drukte van de stad. Als je op zoekt bent naar iets rustiger, dan kan je naar de andere kant van het strand lopen. Neem de bus of huur een auto om er te komen. De bus is het goedkoopste maar als je nog andere dingen in de omgeving wil verkennen, kan je beste een auto huren. Autospanje.nl kan je meer advies geven en offertes bezorgen voor de autoverhuur in Alicante.

Verken El Barrio:

El Barrio is de historische thuisbasis van de stad Alicante. Het is ook één van de meest in het oog springende plekken om te wandelen. Van de straten tot de Spaanse appartementen die met bloemen versierd zijn, biedt het je een oude charme die heel rustgevend is. Zodra de zon ondergaat, krijgt deze plek veel toeristen over de vloer. Je hebt er ook toegang tot vele geweldige restaurants en bars. Je krijgt ook gratis tapas in verschillende cafés, dus hier kan je ook naar op zoek gaan. Over het algemeen is dit kleine historische hart van Alicante de moeite waard om te bezoeken en vast te leggen op foto`s.

Een de beste ijs bij Heladeria Borgonesse:

Alicante is beroemd om zijn ijssalons, en je moet zeker Heladeria Borgonesse bezoeken. Een schepje Ferrero Rocher en Italiaanse stracciatella is de perfecte mix van ijs die jouw dag zal opvrolijken. Je zal er eindeloze rijen toeristen zien die zichzelf trakteren op deze prachtige smaken. Een heerlijke en zoete traktatie uit dit ijssalon is alles wat je nodig hebt om jouw sombere dag op te vrolijken.

Alicante is een prachtige stad aan de kust van de Costa Blanca. Het is één van de mooiste steden van Spanje en is een hotspot bestemming voor toeristen. Ga er voor een weekend of een hele week naartoe en je zal verliefd worden op de schoonheid van deze stad. Vergeet niet om jezelf te trakteren op een ijsje van Heladeria Borgonesse terwijl je daar bent!

https://www.autospanje.nl/