Patrickstrijards.nl
Image default
Eten en drinken

De voordelen van Galia Meloen

De Galia meloen, ook bekend als sarda, is een hybride meloen uit het zuidoosten. Deze meloen is een kruising tussen Ha-Ogen en Krimka en werd ontwikkeld en vervolgens uitgebracht in 1973. Deze meloen is eigenlijk erg populair in de regio en wordt ook geëxporteerd naar vele delen van de wereld, waaronder Europa.

Het goede aan deze meloen is dat hij heel gemakkelijk te telen is, vooral in landen als Brazilië, Guatemala en Portugal, Spanje etc. hij lijkt sterk op meloen in zowel textuur als kleur. De kleur van de meloen varieert van groen tot lichtgeel.

 Het belangrijkste is de smaak van de meloen, en eerlijk gezegd is het het zoetste dat je de hele zomer eet, samen met mango’s. De Galia-meloen heeft een aantal gezondheidsvoordelen die niet kunnen worden genegeerd.

De galiameloen is een gezonde fruit keuze, hij is zeer rijk aan vitamines, antioxidanten en mineralen. Het bevat ook vezels die geweldig zijn voor gewichtsverlies, wat heeft deze geweldige meloen nog meer te bieden? Nou … laten we het hieronder eens bekijken.

Gezond voor het hart

Het hoge gehalte aan voedingsvezels dat het bevat, helpt al het slechte cholesterol in het lichaam te verlagen. Bovendien moet worden opgemerkt dat deze meloenen kalium bevatten, wat zeer effectief is in het verlagen van de bloeddruk, wat resulteert in een lager risico op beroerte en andere hartgerelateerde ziekten.

Helpt bij de spijsvertering

Stel je voor dat je spijsverteringsproblemen en ontstekingen hebt, deze ziekten zijn zodanig dat het op de lange termijn veel problemen voor het lichaam veroorzaakt. De maag wordt beschouwd als het belangrijkste centrum van het lichaam en ziekten worden voornamelijk via dit deel verspreid.

Deze meloenen zijn geen geneesmiddel of enige bron van uitputting, maar een goede gelegenheid om te eten en te onderhouden. De vezel die het bevat, vermindert constipatie en een verscheidenheid aan andere gastro-intestinale problemen en ongemak.

Geeft je immuniteit

In de moderne wereld van vandaag, waar met het verstrijken van de tijd nieuwe ziekten zijn ontstaan, is het erg belangrijk dat we een sterke immuniteit opbouwen om deze ziekten te kunnen bestrijden en niet zo gemakkelijk ziek worden … de meloen bevat grote hoeveelheden vitamine C en vitamine A plus antioxidanten die helpen bij het elimineren van vrije radicalen in het lichaam. Deze vitamines helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam.

Natuurlijk zitten er ook vitamines in veel ander fruit, appels bijvoorbeeld en vooral de Goudreinet appel die vier keer meer vitamine C bevat dan andere appels zijn ook goed in het stimuleren.

Het punt is dat de meloen, die zo onderschat wordt als het gaat om zijn gezondheidsvoordelen, die niet veel mensen kennen, in tegenstelling tot ander fruit zoals appels waarvan mensen zich meer bewust zijn als het gaat om gezondheidsvoordelen, ook een geweldige bron voor al deze voordelen.

Een goede voedingsbron

Het helpt de immuunresponsen in het lichaam te stimuleren, dit helpt bij het verminderen van het risico op ernstige ziekten zoals kanker, beroerte enz.

Gunstig voor het oog

Het oog gedeelte van de gezondheidsvoordelen komen we niet vaak tegen, er zijn veel vruchten die hun voordelen hebben als het op het oog aankomt en hetzelfde is het geval met de galia meloen. Het hoge gehalte aan vitamine A in de meloen kan aandoeningen en problemen met het gezichtsvermogen helpen voorkomen.