Patrickstrijards.nl
Image default
Eten en drinken

Waar wordt honing allemaal voor gebruikt?

Honing wordt in veel verschillende soorten geproduceerd en verkocht. Deze verschillende soorten honing hebben allemaal hun eigen positieve eigenschappen, smaken en kleuren. Deze verschillende soorten honing worden ook voor verschillende doeleinde gebruikt. Ben je benieuwd waar je honing allemaal voor kan gebruiken, lees dan zeker verder.

Pure honing

Honing wordt gebruikt voor verschillende producten, maar is ook puur in te nemen. Een lepel met honing kan heerlijk zijn voor de smaak, maar kan ook helpen tegen verschillende soorten van verkoudheid. Zo is koolzaadhoning bijvoorbeeld een mooi product dat kan helpen bij de ademhaling. Tijmhoning kan ook helpen, dit is een honing die wat pittiger is van smaak, en kan dus bepaalde verstopte holtes openbreken.

Warme dranken

Je hebt het vast wel is gehoord, honing voor in de thee. Honing in de thee is een populaire manier om honing te gebruiken. Honing heeft mooie eigenschappen, en kan met de thee een lekkere verzachtende werking hebben voor bijvoorbeeld een zere keel. Honing wordt ook gezien als een product dat ideaal is voor verkoudheidsklachten. Acaciahoning is een honing die bijvoorbeeld lekker is voor in de thee en koffiebloesemhoning is een honing die een mooie toevoeging kan hebben voor de koffie.

Ontbijt of lunch

Verschillende soorten honing, zoals bloemenhoning, worden gebruikt voor in de yoghurt, kwark of op brood. Je kan dus wel zeggen dat honing ideaal kan zijn voor een goed ontbijt of een lekkere lunch. Heide honing is net als bloemenhoning ook een honingsoort die lekker is voor op de boterham.

Diner

Honing wordt gezien als een lekkere toevoeging aan bepaalde gerechten. Op veel verschillende websites zijn genoeg lekkere recepten te vinden waar honing wordt gebruikt. Zo wordt honing gebruik bij vleesgerechten, zoals varkensvlees, rundvlees en gevogelte. Zo zijn rozemarijnhoning en boekweithoning lekkere honingen voor deze soort gerechten. Ook voor een salade kan honing lekker zijn. Veel mensen zijn wel bekend met een honingdressing, maar pure honing kan ook een lekkere toevoeging zijn aan het gerecht. Boekweithoning kan ook daarbij een lekkere toevoeging hebben.

Zoetigheid

Er zijn verschillende soorten honing die zoet kunnen zijn, en dus een heerlijke toevoeging kunnen hebben aan bepaalde soort zoetigheden, zoals taart bijvoorbeeld. Een voorbeeld hiervan is fruithoning. Verder kan honing naast een zoete ook een frisse of pitte smaak hebben. Dit kan zeker een lekkere toevoeging zijn voor zoetigheden.  Kinderen zijn vaak ook erg blij met pannenkoeken, en daar moet vaak ook stroop op. Een lekkere vervanging van stroop is honing. Honing is zoet en daarbij vaak gezonder dan de soorten stroop die je in de supermarkt kan krijgen.

Honing kopen

Honing hoef je niet perse in de supermarkt of bij een imker te kopen. Je kunt ook honing online kopen. Er zijn verschillende partijen die een groot aanbod hebben in verschillende soorten honing. Wil je een nieuwe honing proberen? Dan is het verstandig om in eerste instantie eerst een klein potje aan te schaffen.