Patrickstrijards.nl
Image default
Eten en drinken

3 voedingsmiddelen om je humeur een boost te geven!

Heb je ooit gedacht dat het niet uitmaakt wat voor soort stress je doormaakt of angstfasen, er is een voedingsmiddel om je op die momenten te kalmeren? Als die uitspraak je overrompelde, ja, voedsel heeft die impact op ons lichaam en bovendien heeft elk item een uniek voordeel te bieden.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die u een goede nachtrust kunnen bezorgen, terwijl andere het risico op het ontwikkelen van een specifieke ziekte verminderen, en er zijn ook andere items die u helpen bij uw herstel na inspanning. Bovendien zijn er zomaar ook items die je humeur stimuleren en de ‘feel good’-neurotransmitters in de hersenen activeren, b.v. bintje aardappelen.

Omdat het onze zorg voor vandaag is om u te informeren over de voedingsmiddelen die uw humeur verbeteren, is hier daarom een lijst die u op uw slechte dagen kunt uitproberen.

Aardbeien

Ja, je favoriete rode bessen bevatten oplosbare vezels die er in grote mate toe bijdragen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, zodat je de hele dag geen pieken en dalen in energie ervaart.

Manieren om te eten: Het beste is dat aardbeien zeer veelzijdig zijn, je kunt ze in elke vorm consumeren; of je ze nu bevroren wilt toevoegen aan je smoothie of vers aan je yoghurt, havermout en favoriete salade. Zo niet, dan kunt u ze ook alleen eten.

Zoete aardappelen

Een ander populair item, waarvan we zeker weten dat niet veel mensen het in de gaten houden, zijn zoete aardappelen. Het bevat vitamine B6 dat serotonine aanzet, een ‘feel-good’-neurotransmitter in je hersenen, en ervoor zorgt dat je je kalmte of stress over onbelangrijke dingen niet verliest.

Manieren om te eten: Snijd zoete aardappelen in plakjes, gooi er olijfolie overheen en je kunt gezonde frietjes bakken. Als dat niet jouw smaak is, kun je gebakken zoete aardappelpuree altijd veranderen in pannenkoekenbeslag, havermout en muffinbeslag. Onze favoriet is echter om zoete aardappelpartjes in de oven te roosteren met knoflookpoeder, chilipoeder of kaneel om het als een geweldig bijgerecht te hebben.

Paddestoelen

Je hebt misschien gehoord dat de zon de beste bron van vitamine D is, maar op bewolkte dagen kunnen paddenstoelen daar ook je beste vriend voor zijn. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D zijn niet alleen essentieel voor de gezondheid van de botten, maar ook voor de gezondheid van de hersenen.

Manieren om te eten: meng champignons door je ochtend omelet of je kunt ook champignons mengen met je favoriete chili, soep of roerbakken. Als je paddenstoelen als bijgerecht wilt toevoegen, meng dit dan met paprika spiesjes voor het lekkerste zomerse eten.

Het maakt niet uit of u aardappelen, champignons of aardbeien koopt, ze spelen allemaal een integrale rol om u een goed gevoel te geven en tegelijkertijd erg zuinig te zijn. Het enige waar u echter voor moet zorgen, is om ze in een uitgebalanceerd bedrag in te nemen en we wedden dat u ons later zult bedanken voor het advies!