Patrickstrijards.nl
Image default
Eten en drinken

Italiaanse Hapjes: de lekkerste opties uitgelicht

Italiaanse Hapjes: de lekkerste opties uitgelicht

Je kunt op deze website de lekkerste Italiaanse hapjes vinden. Je kunt alle gangen vervangen door lekkere kleine tot grote Italiaanse hapjes. De meeste mensen beginnen met antipasti wat letterlijk voor de maaltijd betekent. De echte Italianen hebben hier goed over nagedacht, want deze hapjes horen de eetlust en de smaak naar meer op te wekken. Echter is het ook lekker om deze gerechten te serveren bij een borrel, want het is een keer wat anders als chips of nootjes. Bij de meeste gerechten wordt er ook voor gekozen om pesto te serveren. Het lekkerste is als je deze maakt met verse ingrediënten. Er zijn namelijk veel smaakvariaties en die geven net die finishing touch aan een gerecht. Ook zijn er hartige hapjes die je kunt maken zoals een kroket gevuld met mozzarella. De keuze is dus reuze!

Een goede wijn kiezen bij de Italiaanse hapjes

Als je Italiaans gaat koken dan hoort daar een Italiaanse Barolowijn bij. Dit is een rode wijn die bijna iedereen lust want hij heeft wat zoete tonen in zich. Deze wijnsoort is al in 1730 ontdekt, maar pas in de 19de eeuw werd deze wijn geperfectioneerd. De naam spreekt echter wel voor zich want Barolo is een regio in het noorden van Italië. Het is een druivensoort die al in de 13de eeuw geteeld werd, maar waarvoor het lang geduurd heeft voordat hij ook echt op de markt gezet werd. Het grote voordeel is dat deze soort vorstbestendig is en dat betekent dat telers maar weinig te maken krijgen met een slechte oogst.

Een aantal tips voor een gezellig etentje

Veel mensen krijgen al stress bij het idee dat ze een keer een etentje moeten organiseren. Echter kun je dit makkelijk omtoveren tot een stressvrij etentje doordat je veelal de gerechten voorbereid. Veel producten zijn wel een aantal dagen houdbaar. Zorg dat je vantevoren dus al je boodschappen doet, want dan kun je in alle rust de voorbereiding treffen en de dag erna genieten van het etentje. Een bijpassende wijn doet ook al wonderen. Deze zorgt er namelijk voor dat het nog net een stuk gezelliger wordt. Het is ook lekker om na te tafelen met een aparte wijnsoort of prosecco. Vergeet alleen niet om deze al een dag vantevoren koud te zetten want dan kun je hem lekker koel serveren.

Een andere aanrader is om een paar uur van tevoren ook alles al klaar te zetten van glazen tot aan het servies. Dit zorgt ervoor dat als iemand wat eerder is alles al klaar staat. Dan hoef je niet de gordijnen in te klimmen dat het nog niet voorbereid is. Vooral hapjes uit de Italiaanse keuken hebben een korte bereidingstijd. Vaak kun je dit zo maken en dan de volgende dag serveren. Zeker de overheerlijke Tiramisu is iets waar de mensen maar om blijven vragen. Dit is het beste nagerecht, want er is bijna niemand die dit niet lust. En zo kunnen we nog wel honderden dingen meer bedenken voor een geslaag diner!