Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten als je een schoolfiets koopt voor jouw tiener

Als je kind de leeftijd van twaalf jaar heeft bereikt, gaat hij of zij waarschijnlijk binnenkort over van de basisschool naar de middelbare school. Tijd om de kinderfiets in te ruilen voor een groter exemplaar. Meestal is de middelbare school iets verder van huis dan de basisschool. Het belang van een goede fiets is dus groot. Fietsenwinkel Piest heeft een ruim aanbod, maar waar moet je op letten als je een fiets koopt voor je tiener?

Waar ga je de fiets gebruiken?

Het maakt een groot verschil waar jouw zoon of dochter gaat fietsen. Fiets je in een rustig dorp of moet je door een drukke stad fietsen? Voor in de stad zijn er speciale stadsfietsen zoals de Mantel.com Citybikes. Gebruik je hem alleen om af te stappen bij de bushalte, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een tweedehands fiets dan voor een nieuwe.

Framemaat

Allereerst moet je weten welke maat fiets je nodig hebt. Als je het niet zeker weet, laat je dan op meten in een fietsenwinkel. Daar kun je ook verschillende fietsen en maten uitproberen, zodat je weet waar je de voorkeur aan geeft.

Versnelling

Als student moet je in weer en wind naar school fietsen. In de zomer valt het meestal wel mee, maar tussen november en maart kan het behoorlijk ruig worden. Versnellingen zijn dan een must. Zelf zou ik nooit een fiets voor een twaalfjarige kopen zonder versnellingen.

Remmen

De meeste fietsen hebben een handrem, maar er zijn ook fietsen die alleen een terugtraprem hebben. Beide is prima, het ligt er maar net aan wat je gewend bent. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een handrem, deels omdat je op een fiets met versnellingen nu eenmaal geen terugtraprem kunt hebben.

Zadel

Als je zoon of dochter lange afstanden op een fiets moet afleggen, is een goed zadel erg belangrijk. We kennen allemaal het probleem van harde billen als je lang op een saai zadel moet zitten. Niet fijn, dus een zacht gelzadel is erg fijn.

 

https://www.piest.nl/