Patrickstrijards.nl
Image default
Electronica en Computers

Refurbished Apple producten zijn erg duurzaam!

Voor diegenen die milieubewust in het leven staan. Heb je er al ooit aan gedacht wat voor milieu impact het heeft dat we bij elektronica eens in de 2 tot 4 jaar steeds een nieuwe telefoon kopen of een nieuwe laptop? In deze apparatuur zijn zeer kostbare metalen verwerkt. Grondstoffen die niet onuitputtelijk zijn en deels ook milieuvervuilend werken wanneer deze worden gedumpt of niet correct worden verwerkt door een afvalbedrijf. Er is echter een manier om hier meer duurzaam mee om te gaan. En dat is door refurbished Apple producten te gaan gebruiken. Lees in dit artikel wat refurbished is en waarom refurbished Apple devices zo goed zijn voor het milieu.

Wat is refurbished en hoe werkt het?

Refurbished devices zijn elektronica zoals een laptop of mobiele telefoon die een tweede leven hebben gekregen. De term “refurbished” betekent in het Engels opgepakt of gerenoveerd. Het betreft daarom tweedehands apparaten die door een elektronica technicus worden gecontroleerd en gerepareerd waar nodig, voordat dit tweedehands apparaat weer zal worden verkocht. Hierbij wordt er niet alleen een controle gedaan op de werking, maar ook de instellingen zo veranderd dat het apparaat weer zo goed als nieuw werkt. Refurbished organisaties zijn verder ook in staat om de tweedehands devices ook van de meest recente software te voorzien die voor het apparaat mogelijk is. Het enige nadeel dat je in de praktijk kunt merken van refurbished is dat er enige gebruikssporen of slijtage zichtbaar is, zoals een kras of kleurvlek in het beeldscherm. Net als bij nieuwe elektronica, krijg je bij refurbished ook garantie. Ook twee jaar. Hierdoor hoeft de garantietermijn geen belemmering voor je te zijn om een refurbished device te kopen.

Waarom juist Apple refurbished?

Er zijn meerdere redenen waarom Apple refurbished het meest populair is. Een belangrijke markt reden is dat de restwaarde van Apple producten erg hoog blijft. Waar een gemiddelde Windows laptop een hoge afschrijvingswaarde kent, is dit voor een MacBook Pro voor eenzelfde looptijd minder groot. Dit creëert genoeg ruimte voor de refurbished aanbieder om voldoende marge te kunnen verdienen op het aanbod. Wanneer de restwaarde te laag zou zijn, kan er minder geld worden gestopt in het repareren en controleren van de elektronica.

Hardware en software technisch zijn er meerdere redenen aan te wijzen waarom de restwaarde van Apple devices hoog uitvalt. De meest belangrijke redenen hiervan zullen we met je bespreken. Qua software ondersteuning biedt Apple langer ondersteuning aan de apparaten dan andere leveranciers. Nu biedt Apple software support aan iPhones van 4 jaar, waar een gemiddeld Android device maar twee jaar wordt ondersteund. Hierdoor blijft een iPhone voor langere duur prettig in gebruik en kun je de meeste nieuwe functionaliteiten gebruiken zonder dat je moet overstappen naar een nieuw exemplaar. Hetzelfde geldt ook voor laptops en desktops. Op het gebied van software worden de besturingssystemen van Apple ook als veiliger beoordeeld dan van concurrent Microsoft. Wat betreft hardware maakt Apple premium devices, waarbij een goede accuduur en goede prestaties belangrijke uitgangspunten vormen. De prijs is doorgaans hoger dan concurrenten, maar je geniet dan ook van de premium features en de gebruiksvriendelijke software.

Kom in actie, kies voor Apple refurbished

Zoals je hebt kunnen lezen is het je nu duidelijk waarom Apple producten de meest duurzame oplossing zijn. Je verlengt de levensduur van een apparaat dat anders zou worden vernietigd of in zijn geheel zou worden afgeschreven. Hiermee bespaar je het milieu in grondstoffen en creëer je tevens werkgelegenheid voor de refurbished markt. En wat betreft prestaties merk je er in de praktijk er maar bar weinig van dat je te maken hebt dat je apparaat tweedehands. En kun je de levensduur van de elektronica makkelijk met de helft verlengen. Kijk hier voor een ruim assortiment aan refurbished Apple producten.