Patrickstrijards.nl
Image default
Electronica en Computers

Wat u moet weten over een API platform middels IPaaS

De kans is groot dat uw bedrijf tegenwoordig een API platform heeft. Heeft u deze nog niet? Dan mist u echt wat. Zoals u waarschijnlijk wel weet, bieden API’s u een bron aan data en bruikbare info. API’s vormen de link tussen twee applicaties. Ze zorgen ervoor dat deze in staat zijn om met elkaar te communiceren. Hier maken vele bedrijven gebruik van. Als u bijvoorbeeld een site heeft die het mogelijk maakt om hotels te vinden voor een bepaalde bestemming, zal de klant eerst een aantal gegevens in de interface moeten invoeren. Denk aan de gewenste bestemming, de data waarop men op vakantie wil gaan, de eventuele locatie binnen een bestemming en de prijs. De API zorgt ervoor dat de data van de klant terechtkomt bij derde partijen die vervolgens relevante info terugsturen. Deze ziet de klant in de vorm van hotels die aan de criteria voldoen. Hier zorgt een API voor.

Hoe een API platform en IPaaS het mogelijk maakt om meer data te verkrijgen

Data is dus van belang voor de klant, maar ook voor uzelf en uw bedrijf. Data kunt u namelijk gebruiken door deze nader te bekijken. Data analyseren kan u veel bruikbare informatie opleveren. Informatie die u vervolgens kunt toepassen voor andere applicaties. Zo kunt u bijvoorbeeld uw website optimaliseren door te zien hoe klanten deze gebruiken. API’s leveren u deze data. Om de stroom van data sneller te kunnen genereren en analyseren, is het opzetten van een goed API platform van groot belang. Vaak wordt ervoor gekozen om ook IPaaS toepassingen te gebruiken, want hierbij wordt gebruikgemaakt van onder meer de Cloud. Zo kunt u makkelijker bij uw data, wat het verkrijgen en analyseren van data eenvoudiger maakt. Wie helpt u bij deze taak?

Laat uw API’s managen door deze specialist

Als u het meeste uit uw API’s wilt halen, kan het door Datacon opgezette API platform inclusief IPaaS Cloud platform u hierbij helpen. Al meer dan twintig jaar helpen zijn bedrijven bij het maximaal benutten van hun API’s.