Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Koop een slaaptrainer voor uw kind

Hoe een slaaptrainer te introduceren aan uw kind

Als je een peuter of kleuter hebt die worstelt met bedtijd, vroeg wakker wordt en weigert in zijn bed te blijven… lees dan verder, want de invoering van een peuterwekker kan een spel-wisselaar zijn voor zelfs het meest koppige kind.

Een peuterklok is een geweldig visueel hulpmiddel om grenzen te stellen en de slaapverwachtingen te managen. Het is een duidelijke manier om onze kleintjes te laten zien wanneer het tijd is om in bed te blijven en wanneer het oké is om op te staan en de dag te beginnen. Voor deze leeftijdsgroep willen we consequente grenzen stellen, zodat ze leren die te vertrouwen en niet te testen (grenzen testen is een normaal onderdeel van de peutertijd en is een manier voor hen om zich veilig te voelen). Een ander alternatief voor de peuterklok is een dab radio kopen.

Wanneer introduceer ik een slaaptrainerklok?

De consensus is dat we willen dat ze na 2 jaar oud genoeg zijn om het concept van de lampjes te begrijpen. Als ze 2 jaar oud zijn, kunnen ze eenvoudige kleuren begrijpen, zoals rood is voor bedtijd, groen of blauw is voor wektijd. Persoonlijk vind ik het leuk voor kinderen ouder dan 2,5 jaar, je kunt dan beginnen met het integreren van meer kleuren, zoals oranje voor bedtijd routine.

Je kleintje hoeft niet in een groot kinderbed te liggen om een peuterklok te gebruiken, sterker nog, ik zou niet aanraden om ze in een groot kinderbed te plaatsen voor ze minstens 3 jaar oud zijn. Het kan zelfs nuttig zijn om dit hulpmiddel vroeg te introduceren terwijl ze nog in een wiegje liggen, omdat ze goed kunnen oefenen voordat de spijlen eraf gaan!

Hoe introduceer je een slaaptrainer klok?

De grootste tip voor succes met een slaaptrainer voor uw kind is om IN TE KOMEN! Communiceer met je peuter over dit leuke, opwindende nieuwe licht en laat hem de kleuren kiezen voor wakker worden, bedtijd maar NIET voor nacht/slaaptijd. Dat moet ALTIJD rood zijn. Rood licht zal de hersenen ’s nachts niet wakker maken en zal niet leiden tot wakker worden, maar elk ander licht wel. Het is dus belangrijk om ’s nachts alleen rode lichten te hebben.

Zodra uw kind een aantal keuzes heeft gemaakt en u hebt vastgesteld wat elk licht betekent, is het tijd om te oefenen.

Veel kinderen leren het beste door rollenspel. Laat uw kind een rollenspel met u of zijn knuffelvriendje spelen en met elk lampje oefenen. Dat zal hen helpen de verwachtingen te begrijpen en te onthouden.

Het kan even duren voor ze eraan gewend zijn en dat is niet erg, maar blijf wel consequent, zodat ze leren dat er niet meer te onderhandelen valt als het lichtje rood is.

Als u beloningen wilt gebruiken, kunt u de klok de eerste dagen 10 minuten voordat ze normaal en natuurlijk wakker worden (zelfs als het vroeg is) gelijkzetten, en ze laten ervaren hoe fijn het is om een beloning te krijgen, of zelfs alleen maar lof als ze in bed blijven. Schuif die tijd dan om de dag met 10 minuten op, tot u uw ideale wektijd bereikt.

Top no-no’s voor slaaptrainerklokken

1.Als ouders geen succes hebben met peuterslaapklokken, is dat vaak om de volgende redenen:

2.Je bent niet consequent en geeft het op als het niet meteen werkt. Je moet minstens een paar weken consequent zijn.

3.Je houdt geen grenzen aan en houdt je soms aan de bedtijdregels en soms buig je ze om of geef je toe. Als dit het geval is, zal je kleintje de regels en verwachtingen niet serieus nemen en zul je blijven worstelen met bedtijd en met vroeg wakker worden.

4.Je geeft ze niet de kans om de lof te ervaren. We willen dat onze kinderen enthousiast zijn over de nieuwe klok, maar als ze nooit lang genoeg slapen om de complimenten ook echt te ervaren, zullen ze hun interesse verliezen. Daarom is het belangrijk de klok vroeger te zetten.

5.Zorg ervoor dat de lichten ’s nachts niet geel of blauw zijn, maar alleen rood. Dit kan een geweldig nachtlampje zijn, maar alleen rood licht voorkomt wakker worden.

 

dab

https://www.patrickstrijards.nl/koop-een-slaaptrainer-voor-uw-kind/