Patrickstrijards.nl
Image default
Sport

Hoe kom je het snelst van een tennisarm af?

Een tennisarm kan behoorlijk veel last geven. Niet alleen bij het tennissen, maar ook in je dagelijkse leven. Je kunt een tennisarm op verschillende manieren behandelen: bij een fysiotherapeut, met hulp van medicijnen of thuis met eigen oefeningen. In dit artikel vertellen we je meer over de behandeling van tennisarmklachten en wat de beste optie voor jou is.

Wat te doen bij een tennisarm?

Als je klachten van een tennisarm hebt, is het verstandig om eerst naar de huisarts te gaan. Hij of zij kan je vertellen wat de oorzaak van je klachten is en of er sprake is van een tennisarm. De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een fysiotherapeut of orthopedisch chirurg.

Een tennisarm behandelen bij een fysiotherapeut is vaak de beste optie. Fysiotherapie helpt namelijk bij het sneller herstellen van de spieren en pezen in je arm. De fysiotherapeut zal je ook leren hoe je klachten kunt voorkomen in de toekomst.

Als fysiotherapie niet helpt of als je snel van je tennisarm af wilt, kan een operatie een optie zijn. Een operatie is meestal niet nodig, maar soms is het de enige manier om van de pijn en klachten af te komen.

Thuis behandelen met oefeningen

Je kunt ook thuis oefeningen doen om je tennisarm te behandelen. Deze oefeningen helpen bij het verminderen van de klachten en pijn in je arm. Het is belangrijk om de oefeningen dagelijks te doen, zodat je snel van je tennisarm af komt.

Als je last hebt van een tennisarm, is het dus verstandig om naar een fysiotherapeut of orthopedisch chirurg te gaan. Zij kunnen je vertellen wat de beste behandeling voor jou is. Dit is afhankelijk van de ernst van je klachten en hoe snel je wilt herstellen. Wanneer je thuis oefeningen doet, is het belangrijk om dagelijks te blijven oefenen, zodat je zo snel mogelijk van je tennisarm af bent.