Patrickstrijards.nl
Image default
Financieel

Hoe zorg ik dat mijn factuur zo snel mogelijk betaald wordt?

Je moet er als zzp’er dus niet aan denken dat je opdrachtgever jouw factuur niet wil of kan betalen of om onduidelijke redenen niet op tijd betaalt. Een nieuw factuur laten betalen is dan ook van groot belang.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je factuur tijdig betaald te krijgen. Lees het hieronder.

Een factuur laten betalen

Maak goede en duidelijke afspraken met jouw opdrachtgever over de betalingstermijn én wanneer jij factureert. Zie het als onderdeel van de totale afspraken en de onderhandeling: heeft jouw opdrachtgever bijvoorbeeld een lange betalingstermijn, dan kun je proberen af te spreken dat je eens per twee weken in plaats van eens per maand factureert.Z org voor een handtekening onder de afspraken, dus een getekend contract of een getekende opdrachtbevestiging. Hoe duidelijker zaken vastgelegd zijn, hoe minder ruimte er is voor misverstanden en conflicten. Er is dan ook minder kans op vertraging in de betaling van jouw factuur, een factuur laten betalen dan goed werken.

Een correcte factuur

Wil je een factuur laten betalen? Zorg dat je factuur aan de regels voldoet. Je factuur moet voldoen aan wettelijke regels. Ook moet je rekening houden met de eventuele eisen die jouw opdrachtgever aan een factuur stelt. Misschien maakt jouw opdrachtgever wel gebruik van kostenplaatsen, moet de factuur naar een ander adres gestuurd worden, moet er een inkoopnummer of contactpersoon op vermeld worden. Als dit er niet op staat, krijg je de factuur terug en loopt je betaling vertraging op. Vraag dit dus na vóórdat je je factuur verstuurt. Zo kan je het snelst een factuur laten betalen.

 Als de betalingstermijn overschreden is, neem dan direct contact op met je opdrachtgever en doe navraag. Maak ook direct duidelijke afspraken over wanneer jij de betaling mag verwachten. Zo lukt het om een factuur laten betalen.