Patrickstrijards.nl
Image default
Huishoudelijk

Waar moet een meterkast aan voldoen

De meterkast heeft meerdere eisen en normen, want de meterkast moet wel veilig zijn voor jouw en je huis. De meterkast moet een m3 van minimaal 240 bij 75 bij 31cm hebben, want anders kan de meterkast te warm worden als alles nog dichter bij elkaar zit. Wanneer een meterkast heel dicht op elkaar zit dan is de warmte meer in je meterkast en dan is de kans dat er iets kapot gaat nog groter dan normaal. De groepenkast moet ook een speciale achterwand hebben. Het mag niet van een normale hout zijn, want het is erg brandbaar.

De meterkast is veilig

De meterkast heeft verder geen eisen meer die je moet volgen. Je kan de meterkast nog zelf isoleren maar het is geen eis. Het is wel beter om je meterkast te laten isoleren door jezelf of door een elektricien. De elektriciens die weten ook precies hoe ze het goed kunnen plaatsen. Het isoleren van je meterkast is beter, zodat er geen water of rare dingen in je meterkast kunnen gaan komen. Je kan nog een speciale deur halen bij je meterkast het is niet nodig maar je kan dat wel doen. De meterkast is wel een van de gevaarlijkste dingen in je huis als je niet goed oplet.

Elektriciens kunnen je meterkast checken

Je meterkast is een van de onveiligste dingen in je huis. Een elektricien moet ook dus een paar keer per jaar naar je meterkast kijken of alles nog goed werkt. Zo kan je kijken of alles nog goed werkt en als het niet goed werkt dan laat de elektricien het wel weten en zal hij het metteen voor je vervangen als je het snel vervangen wilt hebben. De meterkast moet je goed in gaan kijken of er ook geen water in zit of vocht.