Patrickstrijards.nl
Image default
Aanbiedingen

Als starter een huis kopen: hier moet je op letten

Als starter een huis kopen: hier moet je op letten

Het kopen van een huis is vrijwel altijd spannend. Zo komt er veel op je af en weten veel mensen niet goed waar ze overal rekening mee moeten houden. Dat is begrijpelijk, en wellicht is het ook fijn om te weten dat u niet alleen bent met dit gevoel. In deze blog vertellen wij u alles over de mogelijkheden wat betreft het lenen. Kunt u bijvoorbeeld lenen met een studieschuld? En wat is het verschil tussen een startershypotheek en een starterslening? Lees dan gerust verder.

 

Starterslening of toch een hypotheek?

Veel potentiële kopers weten niet goed wat het verschil is tussen een starterslening en een startershypotheek. Dat is begrijpelijk, en wij leggen dit graag voor u uit. Wanneer u een hypotheek afsluit als starter, is het mogelijk om hier een starterslening bij af te sluiten. De startershypotheek is dus de hypotheek. De starterslening kan hiernaast als extra worden afgesloten, naast de hypotheek. De starterslening is dan ook een extra lening die u kan afsluiten bij het eerste keer kopen van een huis

 

De impact van een studieschuld

Veel (oud)studenten ontkomen er niet aan: een studielening. Tegenwoordig zien wij dat het steeds vaker voorkomt dat studenten moeten lenen om rond te komen tijdens hun studie. Dit kan inderdaad effect hebben op de hoogte van je hypotheek later. Gelukkig hoeft het geen belemmering te zijn. De reden dat er bij het verstrekken van een hypotheek wordt gekeken naar een studieschuld is om te voorkomen dat jij straks te hoge maandlasten krijgt. In dat geval wordt het voor jou namelijk lastig om alle rekeningen te betalen.

 

Vraag om advies!

Het aanvragen van een hypotheek is niet gemakkelijk. Vaak heb je een hoop vragen. Daarom raden wij het ook altijd aan om gebruik te maken van een notaris. Zij weten vaak wat er mogelijk is. Door je te laten adviseren door een notaris kun jij ook een passend advies krijgen. Zo weet jij een stuk beter waar je precies aan toe bent en kun jij verder gaan met het kopen van jouw huis.

https://suwijn.nl/